Published On: Čet, kol 19th, 2021

Je li moguće? Prosječna bh. plaća skoro 1.000 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u lipnju iznosila je 997 KM i nominalno je viša za 0,9 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 4,4 posto u odnosu na lipanj prošle godine.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH za lipanj iznosila je 1.544 KM i nominalno je viša za 1,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 4,6 posto u usporedbi s lani.

Najniža prosječna neto plaća od 583 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila je 684 KM, dok je prosječna neto plaća u građevinarstvu iznosila 695 KM, podaci su Agencija za statistiku BiH.

Najveću zaradu u lipnju imali su zaposleni u financijskim i djelatnostima osiguranja 1.735 KM, u proizvodnji i opskrbljivanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji prosječna neto plaća iznosila je 1.538 KM, a u informacijama i komunikacijama 1.434 KM, prenosi Fena.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH za lipanj iznosila je 1.544 KM i nominalno je viša za 1,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 4,6 posto u usporedbi s lipnjom lani.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ovisni analitićar
ovisni analitićar
1 godina prije

Bome se i Bošnjo ogazdio, mašAllah…

djuro
djuro
1 godina prije

80 % uposlenih radi u državnoj upravi, kad svi privatnici odsele, prosječna plaća biti će još veća i tako sve dok nam daju kredite