Published On: Čet, velj 25th, 2021

JASMIN JE S 19 GODINA OTIŠAO U ISIL: Danas je osuđen, a njegove riječi lede krv u žilama!

Sud SDA-Bosne danas je Jasmina Keserovića, državljanina te susjedne države, proglasio krivim za terorizam i osudio na šest godina zatvora.

Sud je ocijenio da je tijekom suđenja dokazano da je Keserović bio pripadnik postrojbi koje su se borile za terorističku Islamsku državu te da je javno poticao na terorističke akcije.Pozvao je na ubijanje kršćanaKeserović je u Siriju otišao sa samo 19 godina, a proslavio se nakon što se pojavio u propagandnim video zapisima u kojima je tzv. Islamska država pozvala je na ubijanje kršćana i “njihovih slugu”.

– Ubijajte ih najbolje što možete, čak i nožem. Ne pravite razliku između vojnika i civila, kao što ni njihovi avioni nisu razlikovali civile od vojnika Islamske države – izjava je iz videozapisa koji je tužiteljstvo koristilo kao dokaz tijekom suđenja Keseroviću.

Obrana je pokušavala osporiti autentičnost te snimke koja je postala jedan od ključnih dokaza, ali sudsko je vijeće te prigovore odbacilo kao neosnovane.

Keserović je u BiH deportiran u  prosincu 2019., zajedno s Milaremom Berbićem, Emirom Ališićem, Senadom Kasupovićem i Hamzom Labidijem, koji su također zarobljeni kao pripadnici islamističkih jedinica koje su ratovale na području Sirije i Iraka. Svi su optuženi za terorizam.

Prema procjenama sigurnosnih agencija u BiH, iz te je zemlje u Siriju i Irak otišlo najmanje 180 muškaraca koji su se borili u redovima islamističkih terorista.