Published On: Uto, srp 9th, 2019
#3rd | By Desk

Jasmila Žbanić svoj film o Srebrenici danas snima u Mostaru

Titova ulica u Mostaru postala je pravi filmski set zbog čega će potez od Instituta Yunus Emre do Narodnog pozorišta Mostar danas do 16 sati biti zatvoren za promet.

Film je ratne tematike, a fotografije sa seta na kojima dominiraju vojna vozila, tenkovi i teško naoružani ljudi u vojnim uniformama na trenutak će vas vratiti u devedesete godine prošlog stoljeća.

Film “Quo vadis, Aida” (Kuda ideš, Aida) se već skoro dva mjeseca snima na lokacijama u Stocu i Mostaru, a neke scene snimati će se i u Čapljini i Sarajevu. Medijima nije dopušten pristup detaljima snimanja, a autorska ekipa filma trudi se sve detalje držati u medijskoj ilegali.

U glumačkoj postavi su, između ostalih, Emir Hadžihafizbegović, Izudin i Dino Bajrović, Ermin Sijamija i Minka Muftić. Za potrebe snimanja ovog filma angažiran je i veliki broj statista iz Mostara i okoline.

Ovaj film je koprodukcija “Deblokade”, producentske kuće čiji su vlasnici Jasmila Žbanić i njen suprug Damir Ibrahimović, te nekoliko evropskih producentskih kuća, prenosi klix.ba