Published On: Pet, kol. 17th, 2018
#3rd | By Desk

Jare i Desna obala za naslov

Nakon što je još 2. srpnja krenula popularna, tradicionalna malonogometna Liga mjesnih zajednica Grada Širokoga Brijega i u tom razdoblju odigrane 64 utakmice na igralištu Osnovne škole u Klancu, ostaje odigrati posljednju i posebnu, željno očekivanu, spektakularnu 65., velikonogometnu na Pecari.

Možda zadnje finale na Pecari

To je tradicija, za koju bi jedni da se mijenja, jer “veliki i mali nogomet nisu ni braća”, te misle da su to dva potpuno različita sporta, dok drugi imaju “englesko razmišljanje” te drže do tradicije koja se mora očuvati po svaku cijenu. Netko je već “bacio buhu” da je večerašnje finale posljednje velikonogometno, ali predsjednik Športskog saveza Ivan Zeljko kaže kako o tome ima razgovora, ali odluka o promjeni nije donesena i da će se o svemu tek raspravljati:

– Možda je ovo posljednje finale na Pecari, ali možda uvažimo stav “da je čast izaći na Pecaru i zaigrati na njoj”.

Očekujemo spektakl, sportsku i samo sportsku borbu, uzbuđenja, pune tribine… i neka bolji pobijedi, ističe Ivan Zeljko te dodaje:

– Mi smo se spremali i mi smo spremni… spremni pobijediti! Pozivamo naše pristaše da ne štede grla… pa što Bog dadne, rekao je uime Desne obale optimistični Ante Kolobarić:

– Odradili smo na “velikoj ledini” na Blatu nekoliko treninga. I mi pozivamo navijače da nas ponesu na putu k pobjedi, rekao je Igor Gilja, predstavnik Jara, koje su prvi put nakon 40 dugih godina opet izborile nastup u finalu.

“Dešnjaci” i Jarani pozvali su gledatelje da nakon susreta dođu na fešte koje Jare organiziraju kod Osnovne škole u Jarama, a Desna obala kod Osnovne škole u Klancu.

Na pitanje tko je favorit, iz oba tabora potekli su potoci optimizma.

Predstavnici obiju momčadi dogovorili su da nakon utakmice “predstavnici poraženih dođu u posjet pobjednicima i čestitaju im pobjedu”.

Predstavnici momčadi i Sportskog saveza dogovorili su se da navijači Jara zauzmu sjevernu tribinu, dok je za navijače Desne obale rezerviran jug.

Apel za gledatelje

Ovo znači da je “neutralnim” ljubiteljima nogometa ostavljena istočna tribina. I jedni i drugi više su puta apelirali na gledatelje da navijaju na sportski i korektan način, bez uporabe pirotehnike i bacanja bilo kakvih predmeta na travnjak. Po nekim procjenama se očekuje oko 5000 gledatelja na tribinama, prenosi Večernji.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima: