Published On: Pet, stu 16th, 2018

Jandroković na sastanku s predsjednicom talijanskog Senata izrazio zabrinutost položajem Hrvata u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Rimu se susreo sa predsjednicom talijanskog Senata Marijom Elisabettom  Alberti Casellati. Na sastanku su razgovarali o položaju hrvatske manjine u Italiji te talijanske u Hrvatskoj, potrebi unapređenja europske migrantske politike te o situaciji u BiH, pri čemu je Jandroković izrazio zabrinutost poslijeizbornom situacijom i položajem Hrvata u BiH, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

Italija je zadovoljna položajem talijanske manjine u Hrvatskoj, dok Hrvatskoj u Italiji treba i dalje pomagati da očuva svoj identitet, izjavili usuglasili su se Jandroković i Casselati.

Jandroković je sastankom s Casellati počeo višednevni posjet Italiji, susjednoj zemlji s kojom Zagreb želi osnažiti parlamentarnu suradnju.

Sugovornici su razgovarali i o unaprjeđenju položaja hrvatske manjine u Italiji, u pokrajinama Molise i Furlanija-Julijska krajina te potrebe daljnje potpore dviju država radi očuvanja njihovog kulturnog i jezičnog identiteta, priopćio je sabor.

Predsjednica talijanskog Senata izrazila je zadovoljstvo položajem talijanske manjine u Hrvatskoj istaknuvši da su manjine most između dviju država, dodaje se u priopćenju. Jandroković i Casellati razgovarali su i o potrebi unapređenja europske migrantske politike te o situaciji u BiH, pri čemu je Jandroković izrazio zabrinutost poslijeizbornom situacijom i položajem Hrvata u BiH./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare