Published On: Uto, lis 9th, 2018

JANDROKOVIĆ: Komšić je izabran glasovima Bošnjaka, naredni potezi u dogovoru s legitimnim predstavnicima Hrvata u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u utorak u Bjelovaru kako je potpuno jasno da je Željko Komšić, koji je izabran u Predsjedništvo BiH kao hrvatski predstavnik, izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata, naglasivši da to nije ni dobro ni korektno i neće pridonijeti stabiliziranju stanja u Bosni i Hercegovini.

“Potpuno je jasno da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata. Ako se pogleda analiza izbora, mjesta gdje je on dobio najveći broj glasova, uglavnom su mjesta gdje nema Hrvata ili ih je jako malo. U sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi rezultati su bili na razini 1 do 2 posto. Ovdje se očito radi o tome da su predstavnici višebrojnijeg, bošnjačkog naroda, izabrali predstavnika Hrvata”, izjavio je novinarima Jandroković, prenosi Hina.

Dodao je kako to nije ni dobro ni korektno i neće pridonijeti stabilizaciji stanja u Bosni i Hercegovini.

“Mi ćemo pratiti razvoj situacije, bit ćemo u bliskim odnosima i kontaktima s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH i vidjet ćemo kakve ćemo poteze povlačiti”, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare