‘Jako mi je potreban’ Progovorio otac Jana Erlicha: ‘On je dobar dečko, taj auto je namjeravao preprodati’

Janko Ehrlich-Zdvořák, otac mladića Jana koji se sinoć Mercedesom zabio u ljude na parkiralištu u Buzinu, šokiran je zbog nesreće koju je izazvao njegov sin jedinac.

U razgovoru za Jutarnji list Ehrlich-Zdvořák je rekao da je njegov sin “inače dobar” i da “dosad nije imao ovakvih cirkusa”.

“Ne radi gluposti, ne pije, ali znao mi je reći da se s ekipom zna naći negdje na parkiralištima gdje nema nikoga i da znaju brzo voziti“, iskreno je rekao i priznao kako je mladi Jan već prije imao prekršajnih prijava zbog prebrze vožnje.

“Nadam se da šok neće utjecati na presudu”

Prema njegovim riječima, 23-godišnji Jan je student poslovnog menadžementa te da se bavi preprodajom automobila. I Mercedes kojim je jučer skrivio užasnu nesreću namjeravao je preprodati. On mu je, kaže, kupio prvi automobil.

“Nadam se da ovakav šok koji je izazvao neće previše utjecati na presudu jer mi je jako potreban i pomaže mi u svakodnevnim aktivnostima”, napomenuo je.

Otac vozača po struci je povjesničar je umjetnosti i polonist, a predsjednik je udruge Spinalnih ozljeda Zagreb, kao i zagrebačkog ogranka Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, a navodi se da je i član Družbe Braća Hrvatskog zmaja.