Published On: Pon, pro 9th, 2019

Jake policijske snage deblokirale “Uborak”, mještani se vezali lancima, ima povrijeđenih

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona rano jutros je, uz primjenu sile, deblokirala deponij Uborak kod Mostara. Odlagalištu je prošli tjedan istekla okolišna dozvola, a građani okolnih naselja blokirali su ga u srijedu. Od tada nijedan kamion ondje nije istovario smeće.
Nekoliko stotina građana okupilo se rano jutros na ulazu u deponij kao podrška onima koji su ondje već danima. Sjeli su ispred ulaza i formirali živi zid, piše Klix.

 

U policijskoj akciji ima ozlijeđenih, morala je intervenirati i hitna pomoć. U akciji je sudjelovalo 150 policajaca, koji su napravili kordon kako bi kamioni s otpadom mogli proći.

Mostar grca u smeću, ugrožena i dolina Neretve

Odlagalište komunalnog otpada Uborak kod Mostara već godinama predstavlja problem. Građani tvrde da odlagalište na Uborku ne ugrožava samo stanovništvo okolnih naselja već sve građane Mostara, kao i stanovnike doline Neretve sve do Jadranskog mora.

Traže sanaciju odlagališta i njegovo premještanje na novu lokaciju.

U srijedu su aktivisti Građanske inicijative “Jer nas se tiče” blokirali smetlište zbog čega komunalna poduzeća nisu imala gdje odlagati smeće. Kontejneri su odavno već puni i sve je više smeća na mostarskim ulicama.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare