Published On: Sat, Apr 1st, 2017

JAJCE: Grad u kojem se mladi navodno ludo vole, dok se stari navodno totalno mrze

Ranijih tjedana čitali smo divne tekstove o suživotu u Jajcu, o mladima koji se ustaju protiv podjela. O tome kako jednima ne smetaju svjedodžbe na ovom il onom jeziku jer je sve to jedan jeziik itd. Onda je došla ova vijest:

Umjesto obustave izgradnje nelegalne džamije u naselju Volijak u Jajcu, bošnjačka strana odlučila je tražiti uklanjanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a u središtu Jajca koji je u obliku križa.

Kako navode lokalni bošnjački mediji, taj spomenik je sagrađen na bošnjačkoj zemlji te je napravljen bez potrebnih dozvola. Dokumenti, međutim,  govore drugačije.

Večernjem listu dostavljeni su dokumenti o urbanističkoj suglasnosti za gradnju ovoga spomenika, kao i građevinska dozvola. Odnosno, ovaj spomenik ima sve ono što nema nelegalna džamija koja se gradi u naselju koje je većinski hrvatsko.

 

Dakle Jajčani, ajte nas nemojte više zahebavati. Jel Jajce primjer suživota il križevi i džamije smetaju ovoj il onoj skupini?

Govorimo li istim jezikom, il jezik škole u Jajcu nije zadovoljavajući? Kad se dogovorite javite nam.

U svakom slučaju mediji pumpaju stvarnost. Ide proljeće. Njive čekaju. Ne palite se previše na ovo. Jajce mora biti lijepo i to nek vam bude primat. I manite se HVO križa, ta ti ljudi su branili grad. Bio bi to zločin. Onaj tko poštuje Jajce, to mu ne bi smjelo smetati.

Poskok.info