Jahta Grete Thunberg troši više goriva nego komercijalni zrakoplov za putovanje sličnih udaljenosti

Ljevica jednostavno ne može dobiti dovoljno Grete Thunberg, tako da ne silazi sa svoje privatne jahte svaki put kada putuje na neko novo mjesto kako bi „pričala“ o klimatskim promjenama. Kako iluzija prolazi, Gretino “zeleno” putovanje brodom navodno je “ugljično neutralno”, iako činjenice pokazuju kako morsko plovilo kojim se Greta prevozi često sagorijeva više goriva nego komercijalni zrakoplov – i s puno manje putnika!

Iako možda postoje slučajevi kada Gretina jahta zapravo plovi s vjetrom kao svojim glavnim izvorom energije, njezin nedavni izlet u Španjolsku nije bio jedan od takvih slučajeva. Vidite, tijekom zime, putovanje brodom iz Sjeverne Amerike u Europu zahtijeva fosilno gorivo, i to puno goriva, što mainstream mediji potpuno ignoriraju jer prikupljaju pohvale mladoj Greti za imenovanje “Osobom godine” časopisa TIME.

Kako se ispostavilo, Gretina je jahta sigurno koristila dva motora za putovanje na istok preko Atlantskog oceana u ovo doba godine. I matematički gledano, količina goriva koja je potrebna da bi se napajala ta dva motora tako zapravo potroši znatno više od količine goriva koja je potrebna za pogon mlaznog zrakoplova koji putuje na sličnoj udaljenosti od New Yorka do Španjolske.

“Tko poznaje navigaciju, zna da katamarani ne mogu ploviti protiv vjetra i to mogu činiti samo ako se hrane gorivom ” piše u engleskom prijevodu izvještaja koji je ABC.es objavio u Španjolskoj o Gretinom malom publicističkom štosu.

PREMA GRETINIM ISKRIVLJENIM STANDARDIMA, ONA JE KARBONSKI ZLOČINAC KOJI BI TREBAO BITI KAŽNJEN “PRED ZIDOM”

Izvještaj se nastavlja s detaljima o velikim valovima koji se javljaju u sjevernom Atlantiku tijekom studenog i prosinca, koji u kombinaciji sa zaljevskim strujama zahtijevaju “velike napore” od strane ribolova i naftnih tankera za putovanje ovom rutom u ovom vremenskom razdoblju.

“Ova plovidba na ovoj vrsti plovila ne traje tri tjedna, što sigurno ne postoji”, dodaje se u izvješću, pozivajući se na sjevernu rutu kojom bi Gretina jahta morala putovati kako bi presjekla desni bok (udesno) te kako bi se uputila niz obalu Galicije.

“Za kurs koji je naveden u dnevniku katamarana ta navigacija nije izvršena, ali na sjeveru su izbjegli oluje, a dolazak u Galiciju odbačen je promjenom puta u Lisabon”, dalje se otkriva u izvješću. “To znači da su australski katamaran Riley Whitelum i Elayna Carausu ili izvanzemaljski ili su plovili sa svoja dva motora.”

Drugim riječima, cijela ova Greta situacija je totalna sramota. Ljuta 16-godišnjakinja ne živi kao “klimatsko neutralno” ljudsko biće i stoga je apsolutni licemjer kojeg bi trebalo staviti “pred zid” – njene su riječi – poput ostalih klimatskih prijestupnika na koje se neprestano žali kako neće ništa učiniti da “zaštite našu budućnost”, prenosi logično.com