Published On: Tue, Oct 6th, 2015

JADNI KONAKOVIĆ, EMIR PRIPREMA TEREN ZA POVRATAK U KANTON: “Nismo dobili glasove da budemo SDA-ova mašina za podizanje ruku!

Zamjenik ministrice obrane BiH i jedan od čelnika Demokratske fronte (DR) Emir Suljagić “iznenađujuće” je žestoko  na svom Facebook profilu kritizirao rad ministara iz DF-a u Vladi Sarajevske županije.

– Vlada Sarajevske županije ima istančan, skoro novalićevski pristup moratoriju na zapošljavanje u javni sektor. Moram reći da nemam nikakvog razumjevanja za dominantnu većinu naših ministara u toj Vladi, izuzmu li se Karolina Karačić i Enver Smajkan. Ako smo dobili glasove naroda da budemo SDA-ova mašina za podizanje ruku, onda u redu. Ali, pouzdano znam da nismo. Jer, bio sam u kampanji, išao od vrata do vrata i znam što smo govorili ljudima, rekao je Suljagić, prenosi Avaz.

– Znam pouzdano da nismo govorili narodu da ćemo pomagati SDA-u da nastavi zapošljavati svoju rodbinu. Kao što znam da Županijski odbor DF Sarajevo nije dobio mandat od Predsjedništva DF-a da ispunjava želje Elmedinu Dini Konakoviću, napisao je Suljagić.

Suljagić nije kazao je li u kampanji biračima a i stranačkim kolegama bilo obećano kako će pare od donatora završiti na “sigurnom”?