Published On: Sub, kol 3rd, 2019

IZVJEŠTAJ: Bošnjački nacionalni pokret je izabrao drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i preko njega želi promijeniti Dayton

-Položaj srpskog naroda u zemljama regije je izuzetno loš, a u BiH su još jaka nastojanja određenih grupa, uz pomoć dijela stranaca, da ograniče i postupno ukinu autonomiju Republike Srpske.

Istaknuto je to u novom 11. godišnjem izvještaju o političkim pravima Srba u regiji za 2018/2019. godinu, koji je pripremio Napredni klub iz Beograda, koji će, kao i ranijih godina, biti objavljen sa crnim korica čime, kako navode, simboliziraju položaj Srba.

U dijelu koji se odnose na BiH analitičari su podsjetili da su u listopadu prošle godine održani opći izbori na kojima je SNSD sa koalicijskim partnerima osvojio najviše glasova, uz opasku da je bošnjački nacionalni pokret uz pomoć člana Predsjedništva BiH Željka Komšića započeo sustavnu opstrukciju konstituiranja vlasti u BiH i FBiH sa ciljem da bitno izmijeni daytonski Ustav.

Još traje, navode, sustavno nastojanje bošnjačkog nacionalnog pokreta, i njihovih saveznika iz pojedinih krugova elita SAD i država članica EU, da ograniče i postupno ukinu autonomiju Republike Srpske.

Vlasti RS, ističu, nisu odgovarale pokušajima da prekrše Ustav BiH, prenosi ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare