Published On: Pet, srp 27th, 2018

Izvirila iz auta i pokazala gole grudi: Sad je traže svi u zemlji

Libanonska policija u potrazi je za ženom koja se popela kroz krovni prozor automobila i pokazala gole grudi na prometnoj autocesti. Žena je obnažila svoje atribute vozeći se po jedinoj brzoj cesti kroz grad Sidon, inače treći grad po veličini u Libanonu.

Libanonske prometnice često su poprište kojekakvih nepodopština ali i ozbiljnih kršenja zakona jer policija gotovo da i ne kontrolira što se događa na cestama. Ovaj posljednji nestašluk s golim grudima podijelio je naciju. Dok jedni traže da se ženu uhiti, drugi u tome ne vide ništa više od bezopasne zafrkancije.

‘Protuzakonit i neetičan šou’

Među ovim prvima je Ziad Akl, osnivač organizacije za sigurnost cestovnog prometa YASA, koji traži da policija privede sve uključene u ovu ekshibiciju.

foto: YASA

– Situacija na našim cestama je kaotična, katastrofalna – kazao je za Mail Online.

– Policija mora uložiti značajne napore kako bi se poštovali zakoni o sigurnosti na cestama, a to ne uključuje samo kontrolu brzine na nekoliko prometnica. Ovaj posljednji šou je protuzakonit i neetičan. Počinitelje treba kazniti, a paralelno s tim nužno je ozbiljnije provoditi prometna pravila da se takve stvari više ne ponavljaju – istaknuo je.

foto: YASA

Iz policije nisu imali komentara, no dr. Joelle Bassil iz državne agencije za sigurnost u prometu pozvala je na donošenje strožijih zakona. Napomenula je da su neka od divljanja i ispada na cestama povezani s konzumacijom alkohola ili psihičkih problema.

foto: YASA

– Ponašanje na cestama nekih sudionika u prometu ponekad upućuje na probleme s mentalnim zdravljem, a ponekad i tendenciju a kršenja zakona i rizičnog ponašanja – primjerice vožnju pod utjecajem alkohola.

Libanon je mala država sa svega šest milijuna stanovnika – no statistike prometnih nesreća među najgorima su na svijetu. U prosjeku, godišnje se dogodi oko 4500 prometnih nesreća, s oko šest tisuća ozlijeđenih i 900 mrtvih.

foto: YASA

S druge strane, mnogo je i onih koji su podržali nepoznatu ženu i njezino pravo da se izrazi u zemlji u kojoj se sve više ograničavaju slobode. Mnogi komentatori slučaja istaknuli su da policija lovi ženu zato što je pokazala grudi, dok puno teža kaznena dijela prolaze nekažnjeno.

U posljednje vrijeme u Libanonu je više slučajeva u kojima je blogere privela policija samo zato što su na društvenim mrežama kritizirali stanje u državi.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare