Published On: Uto, pro 27th, 2016

IZRAELCI LJUTI NA SAD: Organizirali su udruživanje protiv nas, imamo dokaze


Bijela kuća organizirala je “udruživanje” protiv Izraela na prošlotjednom glasanju UN-a o izgradnji naselja, rekao je izraelski veleposlanik u ponedjeljak u najnovijem znaku ljutnje između dugogodišnjih saveznika.
Veleposlanik Ron Dermer rekao je u intervjuu za CNN da izraelska vlada planira podastrijeti dokaze navodnog američkog manevriranja kad bude vrijeme za to.
“Sramotno je da je SAD bio zapravo u pozadini tog udruživanja. Mislim da je to bilo zaista tužan dan, zaista sramotno poglavlje”, rekao je izraelski diplomat za CNN, upotrebljavajući neobično oštar rječnik da opiše odnose.
“Sve ćemo dokazati novoj administraciji”
“Imamo jasne dokaze za to. Podastrijet ćemo dokaze novoj administraciji putem primjerenih kanala. I, budu li ih oni željeli podijeliti s američkim narodom, pozdravljamo to”, rekao je Dermer dodajući da je izraelska vlada “duboko razočarana” Washingtonom zbog rezolucije UN-a.
U petak je Vijeće sigurnosti UN-a donijelo rezoluciju zahtijevajući da “Izrael odmah i u cijelosti prekine sve aktivnosti u vezi s izgradnjom naselja na okupiranom palestinskom teritoriju, uključujući istočni Jeruzalem”.
Sjedinjene Države, koje imaju pravo veta u Vijeću sigurnosti, suzdržale su se od glasanja, omogućujući donošenje mjera, prvu rezoluciju nakon 1979. da osudi Izrael zbog politike izgradnje naselja.
Derner je otvoreno optužio Obaminu administraciju da pomaže Palestincima “vođenje diplomatskog i pravnog rata protiv Izraela”./Hina/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>