Published On: Pet, srp 16th, 2021
#3rd |

Izrael nudi suradnju Mostaru kakva je ponuđena i ZHŽ

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici veleposlanika Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Tirani Noaha Gal Gendlera. Sastanku je, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, bio nazočan i Amir Gross Kabiri, predsjednik MT Abraham Group te dioničar i direktor Aluminium Industries d.o.o.

Veleposlanik Gendler upoznao je gradonačelnika kako je nedavno boravio u ovom dijelu BiH gdje se razgovaralo o mogućnostima trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i Županije Zapadnohercegovačke na područjima turizama, inovacija i novih tehnologija, poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva te startupova. Naglasio je kako Izrael može ponuditi suradnju i Gradu Mostaru.

Gradonačelnik ga je informirao o tome što Mostar može ponuditi kada je u pitanju mogućnost suradnje ili ulaganja na tim područjima, a u što se mogu uključiti i visokoškolske ustanove. Posebice naglasio perspektive koje pruža turizam kada je u pitanju Grad Mostar kao i cijela regija Hercegovina.

Upoznao je veleposlanika kako se radi na stvaranju jednog turističkog proizvoda koji bi objedinio sve ono što mogu Mostar i Hercegovina ponuditi turistima. Sve s ciljem daljnjeg razvoja turizma te očuvanja i promoviranja prirodnih ljepota i bogate različite kulturne baštine koju imamo, a što bi dovelo i do toga da turisti produže svoj boravak ovdje.

U tom kontekstu gradonačelnik je naglasio važnost revitalizacije Zračne luke Mostar, ali i činjenicu kako ona može biti i kargo središte kao i baza za air traktore, kada su u pitanju obrane od požara u Hercegovini i na jugu Dalmacije te za Crnu Goru. Gradonačelnik Kordić je veleposlaniku poklonio monografiju Grada Mostara „Mostar u slici i riječi“./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x