Published On: Mon, Sep 18th, 2017

IZNENADIO I PAPU: Zaprosio djevojku na audijenciji u Vatikanu

Sasvim običan, rutinski sastanak u Vatikanu je prerastao u nešto više u trenutku kad je jedan od sudionika kleknuo i zaprosio svoju djevojku pred Papa Franjom, piše Telegraph.

Dario Ramirez, venezuelanski političar i aktivist u egzilu, zajedno sa svojom djevojkom Maryangel Espinal je upoznao Papu na prijamu za katoličke političare koji je upriličen u Vatikanu ovog tjedna.

Gospodin Ramirez je tijekom razgovora sa Papom o trenutnoj kaotičnoj političkoj situaciji u Venezueli iznenadio sve goste kada je neočekivano kleknuo i zaprosio gđicu Espinal.

Ostali gosti su spontano i oduševljeno reagirali frenetičnim pljeskom uz Papin osmijeh.

Dario Ramirez je od 2014. u bijegu od diktatorskog režima koji je trenutno na snazi u Venezueli.

“Kada su nas upoznali sa Svetim Ocem, objasnio sam mu situaciju u Venezueli i ono što očekuje političke zatvorenike”, rekao je Ramirez za magazin National Catholic Register.

Uvjeren je da njegova djevojka ni u snu nije očekivala ono što je slijedilo.

“Onda sam se obratio Papi: ‘Želim vas nešto zamoliti. Žena do mene je ljubav moga života. Upoznao sam je u crkvi, Bog ju je doveo u moj život i želim je zaprositi’ I onda sam kleknuo i postavio sudbonosno pitanje”

Gđica Espinal je ostala bez riječi, ali samo na trenutak.

Papa je onda rekao: „Momak te zaprosio, što veliš?”, na što je ona odgovorila „Da, naravno!”. Papa je onda blagoslovio ushićeni par.

Prosidba je bila pažljivo isplanirana – Dario je dobio dopuštenje za svoj istup od Kardinala Christopha Schonborna, pokrovitelja Internacionalnog Saveza Katoličkih Političara.

Iako je “operacija” unaprijed pripremljena, Papa nije bio informiran. “Papa je bio vrlo iznenađen”, prenio je zadovoljni Dario.