Published On: Sub, velj 13th, 2021

Izlila se voda i zaledila cestu između Tomislavgrada i Blidinja

Iz Općine Tomislavgrad upozoravaju kako je došlo do izlijevanja vode i njezinog smrzavanja na cesti koja povezuje Tomislavgrad s Blidinjem ispod naselja Rašćani …

Poplave izazvane otapanjem snijega i obilnom kišom na području tomislavgradske općine ugrozile su nekoliko stambenih objekata i prometnice u naseljima ispod Ljubuše.

Podzemne vode poplavile su brojne podrumske prostorije i pomoćne objekte u tim naseljima, kao i lokalne prometnice.

Bujične vode koje su se uslijed naglog pada temperature zaledile na cesti otežavaju prometovanje na dionici ceste od naselja Lug do Oplećana.

Iz Općine Tomislavgrad također upozoravaju da je došlo do izlijevanja vode i njezinog smrzavanja na županijskoj cesti koja povezuje Tomislavgrad s Blidinjem ispod naselja Rašćani, kao i na lokalnoj prometnici od Borčana prema Crvenicama.

Došlo je i do porasta vodostaja rječice Ričine, koja je dostigla svoj najveći nivo u tomislavgradskim naseljima Omolje, Seonice i Crvenice te se opasno približila pojedinim obiteljskim gazdinstvima.

Prema izjavama mještana koji posjeduju svoje objekte u blizini korita rječice Ričine, njihovi objekti trenutno nisu poplavljeni, ali se situacija prati s velikim oprezom.

Razina vode ispod mosta u Kovačima kod Tomislavgrada nije zabrinjavajuća i ne prijeti izlijevanje iz korita na magistralnu prometnicu prema Posušju, kao što je to bilo prije nekoliko godina, kazano je iz MUP-a Hercegbosanske županije.