Published On: Thu, May 9th, 2013

IZLAZI IZ SJENE Raguž: Kandidirati ću se za predsjednika 'Devedesetke'

Martin Raguž, član Predsjedništva HDZ-a 1990 je u intervjuu za današnje Oslobođenje najavio kandidaturu za predsjednika ove stranke.
”Izvjesno je da ću na Izbornom saboru HDZ-a 1990, koji će biti održan do kraja srpnja, biti jedan od kandidata za predsjednika”, kazao je on.
Kao prvi razlog za kandidaturu je naveo snažno izražen zahtjev članstva HDZ-a 1990, te županijskih i općinskih organizacija da se kandidira.
”Ignorirati takvu potporu bilo bi politički neodgovorno. Također, u 55. godini mi i vlastita prosudba govori da sada dolazi vrijeme da donesem novu energiju. Domaća i međunarodna javnost, ali i ozbiljni domaći i međunarodni politički krugovi od HDZ-a 1990 očekuju jednu vrstu iskoraka. Očekuje se i nova dimenzija inicijativnosti na hrvatskoj političkoj sceni, koja može doprinijeti stabiliziranju ukupnih političkih procesa u zemlji. Dakle, moja je prosudba da su se stekle okolnosti za novu ulogu HDZ-a 1990 u traženju odgovora na sve izazove u BiH i dubinu krize u kojoj se svi nalazimo”, kazao je Raguž.