Published On: Uto, ruj 27th, 2016

IZJAVA KOJA JE ŠOKIRALA REGIJU: "U Sarajevu je razgovarano da Arapi budu konstitutivni narod"

Dodik je naveo da, prema podacima iz FBiH ,44.000 ljudi iz arapskog svijeta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta.
“Njihovi predstavnici su prije nekoliko tjedana u Sarajevu, vjerovatno u suradnji s lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, držali jedan panel na kojem se razgovaralo o tome da Arapi dobiju znak konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sustav odlučivanja”, rekao je sinoć Dodik za beogradsku Televiziju “Happy”.
On je naglasio da izbjeglice iz Libije i Sirije nisu dio te priče, nego dolaze “neki drugi koji imaju nešto novca”, te dodao da Arapi kupuju svuda gdje postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500.
Kao primjer Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju.
“Scenarij je identičan, dolazi netko tko daje novac, vi se iseljavaju, a oni nameću svoja pravila života. Uspjeli su nametnuti pravila života u jednom Parizu, da neće u jednom malom Trnovu”, kaže Dodik.
On je spomenuo i krizu Deutsche banke, koja je u bezizlaznoj situaciji i ne dozvoljava povlačenje depozita te upozorio da se u toj banci nalazi deponirano šest milijardi eura deviznih rezervi Centralne banke BiH.
Prema njegovim riječima, netko je u Sarajevu, pod utjecajem zapadnjaka, sve devizne rezerve Centralne banke BiH, deponirao u Deutsche banku.
“Ako se taj novac izgubi, onda smo u problemu. Onda će opet naći način da pričaju priču da je Dodik kriv. Što sam ja kriv što je poropala Deutsche banka i nestao novac koji je netko drugi tamo deponirao kao osnovu za naše funkcioniranje. BiH je karikatura “, rekao je Dodik.
Govoreći o premještanju sjedišta nekih kompanija iz Beograda iz Republike Srpske u Federaciju BiH, Dodik je rekao da nijedna nije prosperirala u Sarajevu, jer muslimani u FBiH neće kupovati robu iz Srbije.
“Zbog nekog nerazumljivog razloga, sjedište kompanija su iz Republike Srpske prenijeli u Sarajevo. Sve jedna je tamo ‘pala’, nijedna nije prosperirala. Zaposle domaće ljude u Sarajevu, a onda više od 90 posto robe prodaju u Republici Srpskoj. Neće muslimani u Federaciji kupovati išta što ima na sebi ‘Made in Croatia’ “, rekao je Dodik.
On je naveo da nijedno poduzeće izvan hrvatskih prostora nema predstavništvo za BiH, a samo iz Srbije prave predstavništva zbog “neke egzotike”, te da su samo u Beogradu ostale ulice Sarajevska, Mostarska, dok u Sarajevu više nema nijedne adrese i ničega što liči na Srbiju i srpski narod.