Published On: Čet, srp 7th, 2022

Izjava koja dokazuje da premijer RH nema pojma kako je osnova bošnjačke politike u BIH potiranje Hrvata već punih 20 godina

Na prvu sjednicu trećeg saziva, s mandatom od četiri godine, u Zagreb je stiglo 55 predstavnika hrvatske manjine iz cijelog svijeta. Na otvaranju sjednice, na kojoj će se raditi na preporukama vladi za poboljšanje statusa iseljene Hrvatske, sudjelovali su i premijer Andrej Plenković i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Govorio je i o statusu Hrvata u Bosni i Hercegovini, kazavši kako vlada želi raditi na stvaranju povjerenja s Bošnjacima u toj zemlji, jer se položaj Hrvata može poboljšati „samo kooperativnim metodama, ne konfliktnim”.

Zamislimo da premijer Irske, tijekom sukoba u Belfastu izjavi kako Vlada Irske želi raditi na stvaranju povjerenja sa protestantima u Sjevernou Irskoj i da se položaj Sjevernih Iraca može poboljšati samo kooperativnim metodama. Ne konffliktnim.

Zamislimo da premijer Albanije tijekom sukoba na Kosovu izjavu da Vlada Albanije želi raditi na stvaranju povjerenja s Miloševićevom vladom i da položaj Albanaca na Kosovu može se poboljšati samo s kooperativnim metodama sa Sejdom Bajramovićem kojeg je Milošević nametnuo Albancima.

Prema ovoj izjavi Hrvati u BIH izazivaju konflikte prema Bošnjacima. I samo promjenom kursa iz konfliktnog u nekonfliktni može doći do popravljanja odnosa.

Ovo je tako imbecilan stav koji može izjaviti samo netko tko pojma nema što je to bošnjačka politika u BIH.

A ona u biti nije izvorno bošnjačka nego austrijska. Od 2001 godine otkada je Austrija putem Petritscha dokinula međunarodni mirovni sporazum traje otvoreni rat Bošnjaka protiv Hrvata.

Koji nisu počeli Hrvati.

Hrvati ne nameću Bošnjacima nikoga. Bošnjaci nameću Hrvatima gdje god mogu. Nekad su to činili stidljivo, tvrdeći da to ne čine , danas to čine otvoreno tvrdeći da je otimačina hrvatskog u BIH 2:1 za BIH.

Bošnjački rat protiv Hrvata prestaje u trenutku kada Plenković shvati moć presude Ustavnog suda, kada pojasni Europi da je u BIH pogaženo međunarodno pravo da je presudom Ljubić kompromitiran dvodesetljetni režim OHR-a, jer su upravo oni autori krađe hrvatskog kluba Doma naroda. Tek kada se  implementira presuda Ljubić i zauvijek onemogući SDA džihadu prodor u klubove naroda koji im ne pripadaju prestaje konflikt. Tek tada će Bošnjaci ponovno kao što su poštovali od 1995 do 2001 poštovati svoje susjede Hrvate. Do tada će nam paliti zastave i na sve moguće načine pokušati nas odvratiti od ideje BIH.

  • Baš kao što Plenkovićeva veleposlanstva i konzulati djecu hrvatskog iseljeništva na sve moguće načine pokušavaju odvratiti od ideje da dobiju hrvatsku domovnicu.
  • Baš kao što RH Vlada čini sve da se nitko iz Srednje Bosne, ne prijavi za dopisno glasovanje na izborima koji dolaze.
  • Baš kao što Milasov Ured za lončiće i zvončiće čini sve da 40 milijuna kuna ode u nebitnosti.
  • Sve je to dio općeg rata i dogovora. Čini se tajnog. Koji je u Daytonu davno dogovoren. Ručicama HDZ Mate Granića. A koji se zove pretvaranje FBIH u Republiku Bošnjačku.

Narativom – da Hrvati trebaju završiti s komfliktnom politikom prema onome tko te majorizira Plenković poručuje sljedeće: 

Podredite se bošnjačkoj majorizaciji, priznajte Edine i Nerkeze u Domu naroda, priznajte Komšića, udarite na Dodika i Srbe i onda ćete živjeti u miru.

Ukratko pokoritie se.

Na kraju njegovog govora Zvonko Milas pohvalio se radom Ureda za fraturice i tamburice te je cijeli skup laži i obmane završio u folk tonu.

I onda nekog čudi što na tviterima danas možemo pronaći  i ovakve ideje u BIH Hrvata:

Plenković je uspio što nitko nije. U BH Hrvata stvorio je generaciju koja je spremna razmišljati i o ovakvim metodama borbe.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

plenkovic za koga radi, optuzuje hrvate stalno da prave konflikt???

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

jeli ovo pisao petrisch plenkovicu da konstatno prica?

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Plenkovicev model ukidanje “konflikta” je onaj koji je dzaferovicu u vukovaru obecao. da se reducira dom naroda, a hrvati ce imat tobozne svoje predstavnike bez teritorijalne reorganizacije.

Mi njima dom naroda- a oni nama funkciju predsjednika Borjanu Kristo koja ce biti vazna poput funkcije Milorada Pupovca ili Furije Radina u Hrvatskoj.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

plenkovic sarajevu obecao redukciju doma naroda

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

jbg moremo mi sada srati koliko ocemo ali smo ga mi postavili na to mjesto

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

HE Orlovac koju napaja sliv Buškog blata učestvuje u HEP ovoj proizvodnji sa 2-3 posto i to samo kao vršna elektrana, u prosjeku radi 30% vremena i pričati da se Dalmacija napaja preko te elektrane je glupost i primarno nepoznavanje materije, HE Peruča,Đale,Zakučac i Kraljevac na Cetini su kičma elektroenergetskog sustava Dalmacije a udjel HE Orlovac koja jedina ovisi o Buškom blatu je minoran. Isto tako HE Svitava ne napaja Dubrovnik niti je Dubrovniku potrebna nego Mostaru i Čapljini, a Dubrovnik ima HE Plat koja je saasvim dovoljna za potrebe Dubrovnika.

Diplomata- nesudjeni
Diplomata- nesudjeni
1 mjesec prije

Oooo ima on pojma itekako to je polotika njegove stanke od Tudjmana(sjemu mu se zatrlo) do danasnij dana