Published On: Ned, svi 2nd, 2021

IZIŠAO JE IZ SDA, AL I DALJE PRIJETI: Čampara upozorio srpskog ministra policije: “Polomit ćeš zube…”

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara reagirao je na izjavu srbijanskog ministra policije Aleksandra Vulina o stvaranju tzv. “srpskog sveta” i nemogućnosti da se taj proces ujedinjenja svih Srba zaustavi.

“Aleksandar Vulin, kao osoba koja ne priznaje presude međunarodnih sudova i genocid u Srebrenici, nije uopće relevantan govoriti o genocidu. Umjesto isprazne priče koja služi za zabavljanje narodne mase, Aleksandru Vulinu pametnije bi bilo učiniti civilizacijski iskorak, priznati genocid počinjen u Bosni i Hercegovine i ispričati se žrtvama velikosrpske ideologije”, poručio je.

Čampara smatra da istupi Aleksandra Vulina i nacionalista sličnih njemu najveću štetu nanose srpskom narodu koji, kako kaže, ni u 2021. godine nije dostigao civilizacijski stupanj u kojem je sposoban suočiti se s presudama i pokazati kajanje zbog počinjenih ratnih zločina.

“Srbijanci imaju svoju zemlju i ona se zove Republika Srbija. Njene granice su međunarodno priznate i takve će i ostati jer ni pedalj više od postojećeg teritorija Srbija nikada neće imati. Treba imati na umu i da ostvarenje sna o životu svih Srba u jednoj zemlji bukvalno znači invaziju Srbije na Njemačku, Švicarsku, Francusku ili pak Austriju. Jer brojni državljani Srbije danas bježe od sustava u kojem je Vulin ministar unutarnjih poslova”, rekao je.

Za kraj je uputio i upozorenje Vulinu.

“Upozoravam Vulina, polomit ćeš zube na svakom pokušaju započinjanja procesa ujedinjenja Srba na štetu Bosne i Hercegovine. Ne idite tim putem ako imate skrivene namjere.”

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da “nikome nije smetalo to što su se Nijemci ujedinili i tako završili reviziju rezultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi”.

Kako je rekao, između ostalog, “nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji“.

“Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinitelja nema pravo ostaviti svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnjaka u dijelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.