Published On: Sri, srp 6th, 2016

Izgleda da se Hillary Clinton izvukla iz one afere s mailovima; FBI javlja da nema temelja za podizanje optužnice

Čini se da se Hillary Clinton ipak nije ogriješila o zakon kad je za vrijeme obnašanja svog mandata američke državne tajnice slala mailove sa svog privatnog servera. “FBI će predložiti američkom državnom odvjetništvu da ne podiže optužnicu protiv Hillary Clinton nakon jednogodišnje istrage o korištenju prvatnog e-maila dok je bila državna tajnica”, potvrdio je u utorak direktor FBI-a James Comey.

No, istraga koju je proveo FBI pokazala je da je Clinton elektroničku pošku koristila iznimno neoprezno te da je poslala najmanje 110 mejlova koji su su sadržavali povjerljive podatke.

U FBI-u unatoč tome smatraju da nijedan razuman tužitelj ne bi digai optužnicu protiv demokratske kandidatkinje na predstojećim američkim predsjedničkim izborima, piše CNN. “Iako konačnu odluku donosi državno odvjetništvo, naše je stajalište da u ovom slučaju nema temelja za podizanje optužnice”, tvrdi je Corney.

Clinton je u međuvremenu upletena u još jednu aferu

Ova afera opterećivala je, inače, mjesecima kampanju Hillary Clinton. A stvar se dodatno zahuktala nakon što se saznalo da se američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch sastala s Billom Clintonom.

FBI director said Crooked Hillary compromised our national security. No charges. Wow!

Konzervativni republikanci odmah su na to reagirali pozivom na ostavku glavne državne odvjetnice, dok je Trump izvjestio javnost da je sastanak vjerojatno trebao biti tajan, a Hillary je optužio da ga je sama ispanirala.