Published On: Pet, ožu. 17th, 2017

Izgleda da bi Samsung ove godine mogao konačno predstaviti svoj savitljivi pametni telefon

Jedna od najdugovječnijih glasina u industriji mobilnih telefona je Samsungov preklopni pametni telefon sa savitljivim ekranom. Vjeruje se da Samsung godinama razvija pametni telefon s ekranom koji se može saviti, ali za sad još nije ugledao svjetlo dana. No, prema izvještaju korejskog sitea ETNews čini se da bi mogao izaći kasnije ove godine.

Prototip uređaja će navodno biti lansiran i dan partnerima kako bi ih oni mogli testirati i procijeniti zahtjeve od korisnika. Ali, ne treba očekivati komercijalno lansiranje tog mobilnog telefona – prvo će biti napravljeno samo nekoliko tisuća uređaja, a masovna produkcija i pravo lansiranje se očekuje 2018. godine.

Samsung ne komentira nagađanja

Preklopni pametni telefon, u teoriji, zaista ima smisla. Omogućava da se duplo poveća ekran, bez da zauzima više mjesta u džepu korisnika ili dopušta da se smanji veličina uređaja kada se ne koristi. Također, to bi moglo omogućiti Samsungu unikatnu prodajnu prednost u njihovom ratu kojeg vode s Appleom oko kontrole tržišta premium pametnih telefona.

Glasnogovornik Samsunga nije komentirao ove vijesti. Kao i mnoge druge tech kompanije, tako ni Samsung ne komentira nagađanja i spekulacije o svojim nenajavljenim proizvodima.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer