Published On: Čet, ožu. 16th, 2017

Izetbegović zbog veleizdaje treba podnijeti ostavku, donijeti pojedinačne potpise verificirane parlamentarne većine i prestati da pravi fildžan-državicu

Povodom konstatacija Bakira Izetbegovića da mu Fahrudin Radončić odgovori šta je radio prije nekoliko dana u Mostaru, odnosno šta su mu javili prijatelji iz Banje Luke, te šta je Radončić svjedočio u Prištini, SBB saopćava:

Višečlana delegacija SBB-a u Mostaru je razgovarala s delegacijom HDZ BiH, nakon istog takvog sastanka koji su dan ranije imali SDA i HDZ BiH. Nažalost, nije dogovoreno ništa.

Što se tiče navodnih poruka iz Banje Luke, podsjećamo Izetbegovića da je Fahrudin Radončić smijenjen s pozicije ministra sigurnosti BiH glasovima SDA, SDP-a i Dodikovog SNSD-a. Uostalom, na sastanku u kafani pokraj Sarajeva Izetbegović je Dodiku dao takve ustupke da mu ovaj i danas javno zahvaljuje.

Radončić je na Kosovu svjedočio o brojnim političkim ubistvima koje je uradila tajna služba AID, koja je bila u direktnom kontaktu s Bakirom Izetbegovićem osobno. Njega boli da se ta tema ponovo otvara, pa je bezuspješno pokušava sakriti nepostojećom podrškom Radončiću od Dodika, Plavšićke i drugih.

Bošnjacima je dosta Bakirovog lažnog patriotizma i tobožnjeg njegovog stradanja. Radončić u kući ima tri šehida, sve vrijeme rata je bio u Sarajevu i Armiji RBiH, njegova supruga i sestra su s djecom cijeli rat bili u opkoljenom glavnom gradu BiH.

Za razliku od Radončića, Bakir se krio u sefu Centralne banke BiH, supruga Sebija i majka su mu bili po ugodnim i veleljepnim rezidencijama u Turskoj i Njemačkoj, zetovi u Hrvatskoj i drugdje. Njihova patriotska aktivnost je zabilježena autentičnim videosnimcima koji su javnosti već poznati.

Na kraju Bakir Izetbegović ne shvata da mu ovo nije kalifat gdje će on nekome nešto davati i uzimati. Građani su svojim glasovima dali mandat SBB-u, a bez tog mandata SDA i HDZ BiH trebaju vratiti svoja mjesta i ići odmah na nove izbore. U međuvremenu, Izetbegović se zbog veleizdaje žrtava genocida treba povući iz Predsjedništava BIH i s čela SDA, jer je historijski sramotno slagao vlastiti narod i žrtve genocida. Upravo zahvaljujući njegovom mentalnom sklopu, SDA nije uspjela niti jedna koalicija, neovisno o tome je li u pitanju bio SDP, SBiH, DF ili sada SBB.

Izetbegović je Bošnjake izolirao, u svađi je s vlastitom strankom i svim političkim partnerima iz sva tri naroda i regiona. Njegova opsjednutost Radončićem je providna manipulacija da sakrije vlastitu nesposobnost, destrukciju i neznanje. Bakir želi erdogansku vlast s pet familija, policijske progone svih neistomišljenika, a mi javno poručujemo – taj fildžan-teritorij i takvu vlast neće dobiti!

Izetbegović Radončića pokušava diskreditirati lažnom izdajom, samo da sakrije vlastitu veleizdajničku prevaru koju je u slučaju revizije učinio.

Znači, Izetbegović treba dati ostavku, a na njegovo mjesto treba izabrati drugog predstavnika SDA iz Predstavničkog doma PSBiH. Istovremeno, on treba donijeti pojedinačne potpise poslanika u Državnom i Federalnom parlamentu da građanima pokaže da ima kvalificiranu parlamentarnu većinu i SBB će odmah napustiti vlast.

Ne iz razloga što je SBB-u vlast bitna, jer je Izetbegović mjesecima molio da pošto-poto SBB uđe u nju, nego da se ne napravi i ne izazove opći haos i da ga svojim ishitrenim postupkom ne uzrokuje SBB, kao državotvorna i odgovorna stranka.

Jer proizvodeći mjesecima projektirani haos, Izetbegoviću treba da pripremi podjelu zemlje i napokon ostvari san o feudalnoj fildžan-državici u srcu Evrope. E, neće moći. Nije moglo ni 1993. godine, u ”Holiday Innu”, kada se utemeljitelj SBB-a i tada suprotstavio samozvanom Bošnjačkom saboru, podjeli BiH natroje i stvaranju muslimanske državice, koja je bila projekt Tuđmana i Miloševića.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer