Published On: Ned, srp 29th, 2018

Izetbegović zbog Pelješkog mosta sprema tužbu protiv Hrvatske

Izgleda da Sarajevo koristi svaku priliku da napakosti svima oko sebe.

Hrvatska će sutra početi gradnju Pelješkog mosta. Ideja za izgradnju ovog mosta rodila se još ’90-ih, a prvi pripremni radovi su počeli prije 15 godina. Bošnjačka politika je pokušala predstaviti kao da je Bosna i Hercegovina protiv izgradnje zbog nerješene granice na moru sa Hrvatskom, ali i zbog gabarita mosta.

Nešad Alikadić, kojeg je N1 okvalificirala kao pomorskog eksperta, izjavio je kako ima informacije da se u Bosni i Hercegovini trenutno radi na pokretanju pravnog postupka protiv Hrvatske. Prema njegovim riječima jedan proces bi se trebao voditi na međunarodnom sudu pravde u Haagu, a drugi na sudu za pravo mora u Hamburgu.

“Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je obećao i hajmo reći prihvatio svoju dužnost da će pokrenuti tu tužbu. Koliko ja znam, pripreme se u tom smjeru vode tako da očekujemo od gospodina Bakira Izetbegovića da će predati tu tužbu. Ne treba mu nikakva suglasnot ostalih članova niti ikakav konsenzus zato što Deklaracija Parlamenta u tom smislu već postoji od prošle godine”, tvrdi Alikadić.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x