IZETBEGOVIĆ U V. KLADUŠI: Predizborna upala trajat će 13 mjeseci, koalicija SDA- SBB daje rezultate

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas sa suradnicima kompaniju AC FOOD u Velikoj Kladuši i pri tome svečano upakirao 300-milijunito pakiranje Topsa, biskvita s tradicijom dugom 37 godina.

Koalicija SDA-SBB stoji, ona je funkcionalna i daje rezultate, kazao je danas u Velikoj Kladuši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), zamoljen da prokomentira odnose između njega i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Ipak, on je kazao da koalicija SDA-SBB ne daje rezultate kakvi su i planirani i kakve je trebala dati.

“SBB i SDA nisu isto što i Radončić i Izetbegović. Mi smo predsjednici stranaka i naš odnos se reflektira na odnos stranaka i na odnose u državi, ali ne presudno. SBB-ovi ministri vrijedno rade, kao i oni od SDA. Slična stvar je i s parlamentarcima”, kazao je Izetbegović, prenosi Klix.ba.

On je istaknuo nadu da će, unatoč svim problemima s kojima se koalicija susreće, uspjeti zajednički završiti nekoliko bitnih projekata za Bosnu i Hercegovinu, čak i u sljedećoj godini.

“Godina pred nama bit će obilježena ‘predizbornom upalom’ i to neće trajati mjesec dana, već 12 ili 13 mjeseci. Ali i u tom vremenu mi ćemo iznijeti zajedničke projekte za ovu zemlju”, kazao je Izetbegović.