Published On: Pet, lip 17th, 2022

Izetbegović se u Mostaru družio s prvacima ARBiH, zaključili su da moraju biti “na oprezu”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je u četvrtak da treba biti jak i svjestan situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i na vrijeme djelovati da se sačuva mir i stabilnost.

To je kazao novinarima nakon sastanka s ratnim zapovjednicima i generalima ARBiH u Mostaru, ističući da su to heroji obrane tog grada, jako cijenjeni diljem Bosne i Hercegovine.

“Razgovarali smo o situaciji u zemlji i novim prijetnjama miru i stabilnosti, a prisjetili smo se i onih vremena kada su oni nosili tu obranu. Treba biti na oprezu i raditi sve da se neke stvari ne ponove i BiH”, poručio je Izetbegović.

Bivši Zapovjednik 441. Viteške motorizirane brigade i dobitnik najvišeg priznanja Armije RBiH, “zlatni ljiljan” Suad Muharemović, kazao je da se uvijek sastanu s Izetbegovićem kada on posjećuje Mostar, najčešće tijekom obilježavanja godišnjica.

“Vrlo rado dođe, sasluša naše probleme, ali i ponudi ono što može učiniti kako bi riješili te stvari. U svakom slučaju, drago nam je da ga vidimo jer smo zajedno od ratnih godina do danas”, kazao je.

Istaknuo je da su evocirali uspomene, ali da ih je Izetbegović informirao o događajima iza kulisa.

“Mi se moramo boriti za mir, suživot i BiH, isto onako kako smo se borili za multietničku državu ravnopravnih građana. Vjerujem i nadam se da ima dovoljno snage, pameti i razuma u ovoj državi da se izborimo za takvu državu”, zaključio je Muharemović.

Izetbegović je u okviru posjeta Konjicu i Mostaru položio cvijeće u Konjicu povodom dana te općine, posjetio džamiju Gornji Zalik gdje mu je uručena vakufnama i Sabornu crkvu u Mostaru, a bio je najavljen i sastanak s članovima IO KO SDA Mostar.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
🇵🇾👍🇵🇾
🇵🇾👍🇵🇾
13 dana prije

Alijin iscidak potomak srbina živkoviča će do kraja uništiti muslimane-pot,ur,ice.. 😁 Bravo kakire trezoraški idi,ote.

zagor te-nej
zagor te-nej
13 dana prije

ovaj je sinoć dolazio da ih nagovori da danas mitinguju na partizanskom a oni će mašinerijom TVa i ostalih portala lajati protiv HRVATA.prozirno i volio bih da policija odradi i pohvata ova govna od ljudi koji su ovo uradili i kladim se da trag vodi u Sarajevo.A hrvati da su pametni ovo tkz groblje ogradaiti za sva vremena ine dati nikome pristupa,pa je li mrtvima treba dati da na miru spavaju naravno ako ih tu ima