Published On: Uto, srp 6th, 2021

IZETBEGOVIĆ SE RAZOTKRIO: Boji se Konakovića

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA gostovao je na televiziji Hayat gdje je govorio o povratku u Predsjedništvo BiH.

Mislim da predsjednici stranaka trebaju biti na dispoziciji članstvu i vodstvu, ako ih kandidiraju da to prihvate. Mislim da imam tu obavezu, sa svim rizicima. Ja sam u trku ušao skoro kao autsajder protiv jakog Radončića koji ima “Avaz”, protiv jakog Silajdžića koji ima svoju karizmu. Mislio sam da nemam velike šanse, ali uradit ću to za svoju stranku, borit ću se pa kako god. I pobijedio sam. A tek kao predsjednik stranke. Mislim da svaki predsjednik jake stranke koja ima šansu, ima tu obvezu, i da je izbjegavanje te obaveze… neću upotrijebiti tešku riječ – rekao je Izetbegović.

Izrazio je  i određene sumnje.

Sumnjam da će Konaković ući u tu utrku, ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće “ući u cipele” premijera koji ima težak zadatak, bilo što što može politički “slomiti” kičmu čovjeku, a ovo je opasna stvar.

Vjerojatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandididirati za parlament gdje je to ziher. Ostalima želim sve najbolje, radovalo bi me da gospodin Radončić ponovo uđe u utrku, s njim su utrke uvijek zanimljive, on ima svoj temperament i svoj način, pa bilo bi zanimljivo i veselo ući u jednu utrku i s njim i s Nikšićem, eventualno sa Zvizdićem ako dobije potporu, neće biti dosadno sve u svemu – kazao je, između ostalog, Izetbegović.

Iz ovog interviewa jasno je kog se Izetbegović jedino boji kao suparnika  u utrci za novu trećinu dvotrećinskog bošnjačkog Predsjedništva BIH.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x