Published On: Pet, stu 30th, 2018

IZETBEGOVIĆ: SDA je relativni pobjednik među Bošnjacima, HDZ apsolutni među Hrvatima, imamo obvezu ići zajedno

HDZ i SDA su dugo koalicijski partneri. Predstavljaju dva naroda u BiH. SDA je dobila podršku relativne većine Bošnjaka, a HDZ apsolutnu većinu Hrvata. Imamo obvezu ići zajedno, rekao je novinarima Bakir Izetbegović, predsjednik SDA nakon sastanka stranačkih izaslanstava HDZ-a BiH i SDA u Mostaru, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Mir i stabilnost, europski put i masovna izgradnja Bosne i Hercegovine ključne su točke programa Bakira Izetbegovića i SDA koji će biti predstavljen javnosti početkom idućeg tjedna. Ta tri elementa, po Izetbegovićevim riječima, mogu povući zemlju naprijed.

„Ako budemo imali zrelosti i pameti, možemo imati najbolji mandat“, rekao je Izetbegović.

Dogovorili smo se da će svaka buduća suradnja biti bazirana na programima te da nećemo biti difuzni u stavovima kao što nam se dogodilo prošli put“, rekao je Izetbegović.

Komentirajući problem koji je nastao neusvajanjem  izmjena Izbornog zakona BiH po presudi Ustavnog suda u predmetu Ljubić  Izetbegović ističe da je za njega prihvatljivo sve što je bazirano na Ustavu, presudama Suda za ljudska prava i EU konvencijama i upitao se je li to moguće uskladiti. „Vrlo teško, ali nije nemoguće“, rekao je Izetbegović te dodao:

„Travanjski paket davao je rješenja koja su zadovoljavala i građanski i etnički princip, bio je balans to dvoje. Po meni to nije nemoguće riješiti“, rekao je Izetbegović./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare