Published On: Sri, kol 16th, 2017

IZETBEGOVIĆ PROVALJEN Još 2013. BiH je odustala od izgradnje luke u Neumu

Pomoćnik ministra prometa i komunikacija BiH za infrastrukturu Izet Bajrambašić 2013. godine informirao je Europsku komisiju i Hrvatsku kako BiH nema namjeru graditi luku u Neumu. 

Iz faksimila e-mailova koje posjeduje portal Klix.ba, vidljivo je da su službene konzultacije po pitanju Pelješkog mosta vođene između pomoćnika ministra za prometnu infrastrukturu, pripremu i implementaciju projekata Ministarstva komunikacija i prometa BiH Bajrambašića i voditelja tima za izradu predstudije izvodivosti iz firme SAFEGE Adama K. Prokopowitza kojeg je Europska komisija izabrala da izradi predstudiju.

Osim predstavnika konzultantske kuće SAFEGE i predstavnika Ministarstva prometa i komunikacija BiH u konzultacijama za projekt predstudije povezivanja teritorija  Hrvatske sudjelovali su i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Hrvatskih cesta.

Tajnik ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić potvrdio je za portal Klix.ba je da je Ministarstvo u posjedu prepiske između rukovodećih državnih službenika Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine i voditelja tima koja dokazuje da nisu točne tvrdnje kako u ovaj proces nije bila uključena BiH, prenio je Index.hr.

Inače, Izetbegović je tvrdio kako BiH nije dala suglasnost za izgradnju Pelješkog mosta, što nije točno. K tomu, Hrvatskoj suglasnost BiH nije ni potrebna. Ako se ne čim ne slaže, onda BiH može tužiti Hrvatsku.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare