Published On: Sri, ožu 3rd, 2021

KONAČNO PRIZNAO DA NE TRPI OČEVU OSTAVŠTINU I DA MU JE UZOR KARADŽIĆ? Uvjet za pregovore ukidanje Washingtonskog sporazuma i reforma FBIH po uzoru na Srpsku

Izetbegović jeste za dogovor.

On je čak i za suradnju s Hrvatima ali teko kada potpišu  samoukidanje svojih ustavnih prava.

Tako što će obesmisliti Dom naroda u Federaciji.

Kako će Hrvati zadržati ravnopravnost a samoukinuti Dom naroda, Izetbegović ne govori.

On nominalno jeste za poštivanje međunarodnog prava, al’ pod uvjetom da se međunarodni ugovori u BIH prestanu poštivati.

On jeste za poštivanje odluka Ustavnog suda BIH oko Doma naroda, ali tek nakon što se Dom naroda obesmisli pa time i odluka Ustavnog suda.

A Federacija BIH pretvori u Republiku Bošnjačku.

On je poštovatelj Daytona ali ne trpi činjenicu da je hrvatsko-bošnjačka federacija i hrvatski entitet.

Nemogućnost zastupničkog doma, koji je građanski i većinski bošnjački, da suvereno vlada Federacijom, za njega su okovi.

Bakir time tvrdi da je Alija Izetbegović okovao bošnjački narod u okove.

Zašto onda poziva Bošnjake da glasuju za Alijinu stranku? Zašto ne prizna da je SDA okovala Bošnjake? Dala im imidž terorista. Iako to nisu. Zašto javno ne prozove svog oca za poguban Ustav u kojem Bošnjaci žive?

Jesu li Hrvati tjerali Aliju da potpisuje Washington ili su Alija i Tuđman pritisnuli BH Hrvate?

Bakirove strijelice uperene su u krivu metu. Neka optuži vlastitu partiju za loš sporazum.

I  nek potom pozove Bošnjake  da glasuju za SDS ili SNSD. I bore se za njihova prava. Jer oni to očito, prema Bakiru rade bolje. Oni su mu model.

Zašto javno ne kaže da mu je politički uzor Karadžić a da se očeve ostavštine stidi?

Naime, nitko od Srba ne tvrdi da su Srbi u RS okovani. Oni se ponose Karadžižem.

A Bakir tvrdi da je u okovima. Okovima Alije Izetbegovića.

Konsocijacija mu je stran pojam.

Bakir “jako poštuje” ostavštinu svog oca. Na način da sve ono što je njegov otac ispregovarao i potpisao on želi izmjeniti.

Nije li sinovljevo političko djelovanje najbolji dokaz promašenosti očeve politike?

Naime, ne postoji članak Washingtona ili Daytona koji je Alija potpisao a koji SDA ne napada kao fašizam.

Zašto pobogu onda slave Aliju? Zna li netko odgovor na to pitanje?

Zašto im je uzor čovjek koji im je u BIH ostavio fašističku ostavštinu od prava i ustava?

No ono što najviše brine, kad slušamo Bakirove ispade protiv Hrvata i Srba, jeste taj medijski i politički rasizam.

Bošnjačkim političarima, pa i javnoti, je i dalje dopušteno govoriti ono zbog čega bi Hrvati završili  na sudovima. Ili bi im bio zabranjen politički rad.

Zamislimo primjerice  da predstavnik hrvatskog naroda u pregovorima sa SDA kaže ovo:

Ono na čemu stranke HNS-a posebno inzistiraju je da se ukine Ustav Federacije. Da se poništi Washingtonski sporazum te da se Federacija preinači u dva nova entiteta. Entitet na kojem je zabranjen Ivo Andrić i gdje nema presuda za ratne zločince, te entitet na kojem nije zabranjen Ivo Andrić i gdje postoje presude za ratne zločince. HDZ neće pregovarati sa SDA ako ne pristanu na formiranje dva odvojena entiteta na tlu Federacije.

Nakon ove izjave Inzko bi takvom hrvatskom lideru presudio zabranu političkog rada

(a poseban svečani odred Armije BiH. s nekim antifašističkim nazivljem, recimo Handžar divizija, HOS ili Zulfikar, tom lideru bu ispred Vječne vatre u Titovoj, odrubili obredno glavu.) – sarkazam

No Bakir Izetbegović to može reći. To što bi Hrvat platio glavom.

On je tako jučer iznio jasan stav da SDA podiže ljestvicu pregovora i da je uvjet bilo kakvog dogovora s HDZ-om rušenje Washingtonskog sporazuma, tj. izmjena Ustava Federacije, tako da Hrvati dođu gore u Sarajevo i samoukinu se. Bez tog Bakir neće pregovarati.

Inzkove izjave nakon tog nema.Nema ni reakcije HDZ-a. Strane ambasade šute. Svi su se prepali ko grlice. Kao da je izjavu dao Osama Bin Laden a ne Alijin sin. Zašto ga se toliko boje?

Ovakvo ludilo i nadmenost europska politička povijest ne pamti. A upravo je višegodišnje HDZ-ovo držanje na životu ove terorističke partije napravilo od SDA ovako monstruozno nadmenu stranku.

HDZ nikada nije niti pokušao podržati građanske, lijeve opcije u Sarajevu, da zauvijek završe sa strankom KSM-a i Abu Mealija.

Zapravo , HDZ je SDA-u dao sve i sada pred sobom ima monstruma kojeg je teško hraniti. Hranjenjem projekta SDA ubijeni su i Anđelići i Leutar. I osam policajaca u Travniku. I uništena je fasada US veleposlanstva.  i ubijen je policajac u Zvorniku.

A monstrum ustavnog i faktičnog terorizma smatra da je u 21. stoljeću, usred Europe, zanošenje idejama majorizacije s povremenim terorističkim ispadima, posve dopustiv oblik djelovanja.

Evo, dakle, što je rekao Bakir:

“HDZ ima svoje zahtjeve i oni se baziraju na presudama Ustavnog suda u kojima se zaista spominje legitimitet. Na tom balansu etničkog i građanskog je Bosna koncipirana u Daytonu i eventualne dopune i promjene Izbornog zakona će biti koncipirane na tom balansu gdje SDA zagovara građanski princip i ono na čemu SDA posebno inzistira je da se ukloni asimetrija funkcioniranja Vijeća naroda u RS-u i Doma naroda u FBiH, odnosno da se oslobodi kapacitet većine u Zastupničkom domu. U ovom času Dom naroda guši odluke i volju većine iz Zastupničkog doma. Dom naroda može štititi, kao u RS-u, isključivo vitalni nacionalni interes i to je taj kompromis koji SDA očekuje od HDZ-a. Ako je HDZ spreman to prihvatiti i implementaciju svih presuda Europskog suda za ljudska prava, što nije lako, mislim da tada imamo šansu napraviti neki rezultat.”

Želja za uklanjanjem “asimetrije” u Federaciji , po uzoru na RS samo je potvrda onog što mi već dugi niz godina pišemo. Uklanjanje asimetrije je eufemizam za “mi u Federaciji želimo biti Srbi. Ne želimo više živjeti prema Washingtonskom sporazumu. On je za nas ugovor koji je došlo vrijeme gaziti onako kako je Muhamed pogazio Hudejbijski mir”. Smisao islamističkih partija jeste gaženje potpisanog. To smo mogli naučiti davno. Nakon Lisabonskog sporazuma.

SDA nije za građansku državu.To je islamistička partija kojoj je građansko i sekularno strano. Oni su, kako rekoše Bisera i Sakib, sjeme posijali.

Oni nikad neće javno pozvati na gašenje RS i FBIH.

Građanska BIH za njih znači FBIH po uzoru na RS. I to je to.

U drugoj fazi stvaranja nacionalne države idu  na RS

Nakon što SDA zauzme sve hrvatske konstitutivne pozicije postat će najveći branič pojma “konstitutivnosti”. Komšić će galamiti da bi ukidanje konstitutivnosti u ovom momentu bio udar na BIH i isporučivanje države Srbima i Hrvatima.

Hrvatski lideri u BIH nikada nisu javno kazali da jedino Hrvatima u BIH danas odgovara ona BIH kakva je bila 1992 na principu općine-država. Da se unutar tog modela rješavaju sile majorizacije. I da ne postoji niti jedna bošnjačka partija koja predlaže gašenje FBIH i RS-a.

Hrvati nepotrebno brane slabu poziciju.

Umjesto da odigraju na najjaču kartu – kartu BIH uređene na principu općina-država kao 1992.

Tada bi sve maske pale.

Jer u tom trwnu bi postalo jasno da ne postoji niti jedna bošnjačka partija koja ne bi napala taj prijedlog Hrvata kao “opasan i antidržavni”

Puna bi im usta bila rečenice kako su “FBIH i RS” ustavne kategorije.

Tako dolazimo do apsurdnosti stava sina očevog i njegove partije koja je “okovala Bošnjake” :

Federacija BIH je nedodirljiva ustavna kategorija dok  ustav FBIH nije. S njime će Bakir obrisati pod. Baš kao Poslanik s Hudejbijskim mirom. Jedino očev potpisani tekst kojeg se Bakir ne odriče jeste tekst Islamske deklaracije. U kojem jasno stoji da s cafirima nema suživota i da su Islam i moderni europski građanski sekularizam nespojivi.

ish l poskok.info