Published On: Tue, Aug 8th, 2017

IZETBEGOVIĆ POHVALNO O ODNOSU SRBA I ŽIDOVA? “U BiH dva naroda 600 godina žive u miru”

SARAJEVO – Skup se nazvao muslimansko-židovska konferencija i   okupila je oko 100 mladih lidera iz 40 zemalja svijeta. Dakle nije se nazvao bošnjačko-muslimanska konferencija. Musliman je  vjernik Islama. Musliman nije oznaka za narod. Bio nekad u Jugi. Danas više nije. Bošnjak je danas naziv za narod koji predstavlja Izetbegović. Budući da on tvrdi da u BIH dva naroda žive 600 godina u miru postavlja se pitanje na koja dva naroda je mislio?

Kako su u drugom svj. ratu, Hrvati i Bošnjaci koji su pristali uz NDH, a nije ih bio mali broj, progonili Židove, nameće se da je Izetbegović mislio na Srbe. Jer od drugog svjetskog do danas nije prošlo 600 godina. Inače u Sarajevu je otvorena osnovna škola po Mustafi Busuladžiću, koji se hvalio “Sarajevom čistim od židova”.

Zanimljiv je podatak da su većina sarajevskih Židova, 90-ih, pristupili HVO-u a ne Armiji BIH. Bilo ih je oko 70.

 

Izetbegović je naglasio da ta dva naroda u BiH žive u miru skoro 600 godina te da je uvjeren da je ovo pravo mjesto za pokušaj uspostavljanja trajnog mira između ta dva naroda diljem svijeta, što bi bilo od ogromnog značaja za sve. “Naše je da pokušamo poslati poruke mira i da isprovociramo ono što treba”, poručio je Izetbegović.