Published On: Sri, sij 13th, 2021

Izetbegović podržao Marija Kordića za gradonačelnika Mostara?

Prvi čovjek u Mostaru trebao bit biti onaj kome su građani dali najviše glasova. Trebamo poštovati odluku glasača u Mostaru – ispalio je jučer bošnjački lider Bakir Izetbegović i tako da potporu Mariju Kordiću za gradonačelnika Mostara.

Naime, Kordić je dobio najviše glasova na zadnjim izborima u Mostaru. Točnije, za njega je glasovalo 13.780 građana grada na Neretvi, dok je Zlatko Guzin, kandidat Koalicije za Mostar koju predvodi SDA dobio 12.532 glasova.

Ako gradonačelnik treba biti onaj tko je dobio najviše glasova, onda je to uvjerljivo Mario Kordić.

-Treba biti realan i zreo – rekao je jučer Izetbegović, a ako će raditi po onome što govori, onda SDA nema ništa protiv toga da kandidat HDZ-a BiH bude na čelu Mostara.

S druge strane, upitno je postoji li više uopće ‘Koalicija za Mostar’ nakon što je očito kako su bošnjačke stranke, točnije, SDA počinile velike krađu glasova kako bi došle do mandata. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je već najavio kako neće biti ‘Koalicije za Mostar’ ukoliko SDA ne vrati mandate koje je ukrao, a čak su mostarski dužnosnici Izetbegovićeve stranke počele izlaziti u javnost sa isprikama zbog izborne krađe.

Sasvim je jasno kako se krađa dogodila, samo je pitanje hoće li itko u zatvor zbog toga. Isto tako, jasno je kako je SDA organizirala prebacivanje birača na većinski hrvatska područja kako bi dobila mandate u tim dijelovima grada i imala kontrolu nad Gradskim vijećem. Ali plan nije uspio! I ne samo da nije uspio nego je prvi kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić dobio najviše glasova na izborima, a samim time i postao prvi kandidat za gradonačelnika Mostara. Ako će se poštovati volja građana Mostara o kojoj Izetbegović priča.

Nažalost, SDA je krađom izbora u Mostaru već pokazala koliko im je stalo do volje građana. Samo je pitanje hoće li to vidjeti i pravosuđe.


uskrs ephzhb