IZETBEGOVIĆ: Palmer očekuje da Čović i ja razriješimo ovaj čvor, rekao sam mu…

zaslanik State Departmenta zadužen za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer razvorao je u američkom veleposlanstvu u Sarajevu sa čelnicima parlamentarnih stranaka u BiH o izmjenama Izbornog zakona, kako bi se provela presuda u predmetu Ljubić Ustavnog suda BiH i presude Europskog suda za ljudska prava, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Fotografije s tih sastanaka veleposlanstvo SAD objavilo je na svom Twitter nalogu. Prema onom što se vidi na fotografiji Palmer je odvojeno razgovarao s liderom HDZ BiH i HNS BiH Draganom Čovićem, predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem, SBB-a Fahrudinom Radončićem, NiP-a Elmedinom Konakovićem, DF-a Željkom Komšićem, dužnosnikom Naše stranke Predragom Kojovićem, te predsjednicima SDS-a i PDP-a Mirkom Šarovićem i Berislavom Borenovićem

Lider SDA Bakir Izetbegović je večeras kazao da se i on također sastao s Matthewom Palmerom, ali da nije došao ni sa kakvim prijedlozima, iako ih je imao uoči dolaska u Sarajevo, a odnosilo se na Dom naroda, prenosi Klix.

“On očekuje da Čović i ja razriješimo ovaj čvor. Ja sam mu rekao da to nije moguće jer ako Čović i ja nađemo najidealnije rješenje ono ignoriše poziciju ostalih stranaka. Rekao sam mu da se pregovori moraju proširiti na sve predsjednike stranaka. Tu su ljevičari, građanske opcije koje imaju dva ili tri puta više ruku od HDZ-a tako da njih je iracionalno pokušati zaobići”, rekao je Izetbegović.