Published On: Čet, stu 25th, 2021

Izetbegović otkrio ‘detalje’ sastanka

Johann Sattler šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, i Oliver Várhelyi, europski povjerenik za proširenje, organizirali su u srijedu sastanak u Satlerovoj rezidenciji, na kojoj su sudjelovali politički dužnosnici iz BiH.

Iako se u srijedu navečer nisu željeli obratiti medijima predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentirao je o kojim se temama razgovaralo na spomenutom sastanku, prenosi “Avaz“.

“Ti sastanci su nekada više u funkciji toga da se ipak sjeda, evo Milorad Dodik sjeda sa mnom i Draganom Čovićem da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera kako bi se omogućili neki pomaci. Tražio se izlaz naravno iz krize, što raditi sa Inzkovim zakonom koji eventualno može biti donesen i u Parlamentu uz eventualno neke dopune koje odgovaraju srpskoj strani”, kazao je Izetbegović i dodao:

“Recimo, spominjanje i Jasenovca i genocida u Jasenovcu, da ne ulazimo u detalje. Ponovo smo pred gospodinom Várhelyijem koji nije upoznat u detalje sa situacijom razgovarali o zahtjevima HDZ-a, našim protuuvjetima koji se odnose na vođenje Doma naroda, dakle stare teme”.

Na pitanje novinara da li se sastanak može okarakterizirati kao uspješan, Izetbegović je rekao:

“Uspješan je bio utoliko što se sjedilo i razgovaralo, što se ne šuti i što se pokušavaju približiti stavovi. Mislim da, bili smo sva trojica jučer, da sva trojica želimo da se situacija razriješi, da se kriza premaši i da se ide naprijed. Dakle, nije bilo uobičajene drskosti jednog od trojice”, naveo je Izetbegović.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mak Nadi
Mak Nadi
1 godina prije

Bakir dakle jasno kaže da su za njega ovo bili samo razgovori, razgovora radi.

Ili što naš narod kaže, trla baba lan da joj prođe dan.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Mak Nadi
1 godina prije

Već godinama ponavljam, nikada se nitko nije uspio dogovoriti sa islamistima, nikada i nigdje u svijetu, pa ni Bosna neće biti presedan! BiH ć-a-f-i-r-i, naoružavajmo se mi – za zlu ne trebalo!

ZzzDeno
ZzzDeno
1 godina prije

Ma neću više ni da čitam, ni da slušam, ovog bilmez-lažova.