Published On: Čet, lis 13th, 2016

Izetbegović o Stocu: Tamo će izbori biti poništeni


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima u Sarajevu  kako će ta politička stranka biti uz Ćamila Durakovića u njegovim nastojanjima da dokaže da je bilo određenih propusta i nepravilnosti prilikom brojanja glasova za Srebrenicu nakon lokalnih izbora koji su održani 2. listopada ove godine.
– Istrajat ćemo do kraja, u ovoj državi postoje sudovi i mi ćemo biti uz Durakovića do kraja. Vidjet ćemo hoće li biti poništavanja izbora, rano je kazati da do toga neće doći jer mislim da su ispunjeni svi uvjeti da do toga i dođe – naglasio je.
Ćamil Duraković sudjelovao je na lokalnim izborima kao zajednički kandidat bošnjačkog bloka za načelnike Srebrenice, a njegov protukandidat bio je Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih stranaka.
Upitan za odluku o izborima u Stocu, Izetbegović je kazao da će “tamo biti poništeni izbori”.
– Mislim da članovi Centralne izborne komisije ulaze u zakonski vakuum. Oni su u roku od 14 dana bili obavezni donijeti odluku o ponavljanju izbora, pa ih evo požurujem da to i urade – naglasio je Izetbegović.
Kolegij SDA zatražio je na sjednici ranije ovog mjeseca da budu poništeni izborni rezultati u Srebrenici, jer je, kako su naveli, grubo narušen integritet izbornog procesa upadom pripadnika MUPRS-a 4. listopada 2016. u zgradu Općine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal.
Razmatrali su i pitanje lokalnih izbora u Stocu, te zahtijevali od Centralne izborne komisije da donese odluku o poništenju izbora na redovnim biračkim mjestima i zakaže nove izbore u zakonom propisanom roku.
Dnevnik.ba

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare