Published On: Mon, Jul 3rd, 2017

IZETBEGOVIĆ: Nema više suradnje s Radončićem

Bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA BiH Bakir Izetbegović poručio da predsjedniku SBB Fahrudinu Radončiću nikada neće moći oprostiti tvrdnju da su Bošnjaci počeli rat i dodao da s njim više nema suradnje.

PROČITAJTE I- Izetbegović & Radončić: Rat je objavljen
“S Radončićem ne vjerujemo da ćemo ikada više moći nastaviti suradnju, jer bez obzira što je govorio za mene, moju obitelj i SDA, jednu stvar nije smio reći. Rekao je da su Bošnjaci prije 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku nam ne smije staviti”, rekao je Izetbegović sinoć na stranačkoj tribini u Bihaću.

Kako je naveo, čovjek s takvim moralnim vrijednostima i svim konfliktima koje je u posljednjih 20 godina napravio ne može biti koalicijski partner, niti član Predsjedništva, niti bilo što što je sebi zacrtao, rekao je Izetbegović.

“Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora predstavljati čovjek koji sliči na njih i njihove vrijednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić”, rekao je, izjavio je Izetbegović.

Radončić je, naime, svjedočeći u postupku koji se u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija, početkom studenog prošle godine, iznio niz optužbi na račun SDA i nekadašnjeg lidera te stranke Alije Izetbegovića, te izjavio da su ubojstvom srpskog svata rat u BiH započeli Bošnjaci, što su iz te stranke odmah demantirali./Tanjug/HMS/