Published On: Ned, ruj 5th, 2021

Izetbegović: Nema više džamija u Srbiji i Hrvatskoj, a bilo ih je; Gdje bude munara, tu će biti i muslimana

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u subotu u Omeragićima kod Višegrada da povijest nije štedila Bošnjake na Balkanu i Bosni i Hercegovini, čemu, kako kaže, svjedoče i događaji iz prošlosti u tom mjestu u kojem su otkrivene spomen-ploče Bošnjacima ubijenim tijekom Drugog svjetskog rata te u posljednjem ratu u BiH.

– Nema više džamija u Srbiji i u Hrvatskoj, kojih je bilo. I u Bosni i Hercegovini ih je porušeno tisuću, a onda smo ih mi nanovo, više od tisuću, i ljepših i većih napravili, i gdje bude munara, tu će biti i muslimana. A da smo svašta pretrpjeli, jesmo, znate vi to ovdje najbolje. Znamo da je Drina pored koje stojimo jedna od najvećih masovnih grobnica našeg naroda. Naše žene su bile izložene nasilju, ovdje su spaljivane u kućama čitave obitelji, na mostu u Višegradu je obitelj Hasana Tufekčića pobijena – desetero djece i majka u Drugom svjetskom ratu, a u posljednjem ratu, troje djece i supruga. To je strašno, nepojmljivo – kazao je Izetbegović, prenosi Dnevnik.ba.

Navodi kako u tom dijelu Bosne Bošnjaci žive aparthejd i praktično su građani drugog reda, ne daju im, kaže, imenom nazvati vlastiti jezik, vrše se napadi na povratnike, na imame, Bošnjacima se uskraćuje zaposlenje.

-Ja sam danas s vama da se pogledamo u oči i dogovorimo se da radimo tako da nam se više nikad takva zla ne ponove – poručio je Izetbegović okupljenim mještanima Omeragića.

Kazao je da je potrebno graditi jaku državu koja se, po njegovim riječima, gradi sporo, ali ipak gradi.

Ocijenio je da su retrogadne snage u defenzivi, ali da će biti normalne države Bosne i Hercegovine u kojoj će biti sužen prostor zlikovcima i koja neće dopustiti nikad da bošnjački narod bude slab.

Poručio je također da će se Federacija BiH bolje brinuti o Bošnjacima u Republici Srpskoj kako bi imali snažniji ekonomski i politički oslonac.

guest
nije obvezno
98 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
98
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x