Published On: Pet, kol 3rd, 2018

Izetbegović najavio nastavak naoružavanja i obranu zločinaca tzv. Armije BiH

Bakir Izetbegović u govoru na središnjoj manifestaciji “Obrana BiH – Igman 2018” rekao je da je tzv. Armija BiH branila ove krajeve poput partizana 1942.

“Ovo je povijesno mjesto za obranu BiH i sveto mjesto za borbu protiv fašizma. Prvo u siječnju 1942. Josip Broz i njegovi borci, a onda 50-tak godina poslije toga, skoro ista vrsta neprijatelja. Ljudi koji dijele svijet na rase, nacije, koji misle da imaju pravo u konc-logore odvoditi one koji su drugačiji, paliti sela”, poručio je Izetbegović usporedivši vojsku tzv. Armije BiH i Titove partizane.

 

Neprijatelji BiH

Govoreći o tobožnjim neprijateljima BiH, Izetbegović je optužio Srbe i Hrvate spomenuvši ‘dva presuđena zločinačka poduhvata’.

Počinju djelovati kroz sustav. Žele staviti pod kontrolu medije, pravosuđe i sigurnosne agencije. Meni je jednom Alija rekao: “Čuješ, ovi što ne vole Bosnu pokušat će se boriti protiv nje. Kad vide da joj ne mogu ništa, onda će pokušati zavladati njom.” Evo, sad živimo to vrijeme. Negiraju se povijesne činjenice, negira se genocid, ulazi se u jednu perverznu fazu kada se on glorificira. Ismijava se, rugaju se s genocidom. Izjednačavaju se strane. Nakon dva presuđena udružena zločinačka poduhvata to se pokušava relativizirati kroz jedan umjetni stvoren udruženi zločinački poduhvat kojim bi bila optužena Armija RBiH – izjavio je Izetbegović.

Nama nema zapovjedne odgovornosti…

Zločine Mahmuljina i Dudakovića je umanjio kazavši da su za iste odgovorni neodgovorni pojedinci te da spomenuta dvojica ne mogu odgovarati po zapovjednoj odgovornosti. Najavio je da će nastaviti braniti njih dvojicu onako kako su oni branili BiH.

Na taj način, po stoti put je pokazao sav problem pravosuđa u BiH. Kad se sudi zapovjednicima tzv. Armije BiH po zapovjednoj odgovornosti onda su krivi neodgovorni pojedinci, dok kod Hrvata i Srba takvi pojedinci očito ne postoje za Bakira Izetbegovića pa je suđenje po zapovjednoj odgovornosti poželjno.

 

Hvale pokojnom ocu

Pričao je i o Aliji kazavši kako je uz inženjere i vojnike tzv. Armije BiH on najzaslužniji za opstojnost države BiH.

Onima koji, kako kaže Izetbegović, ne vole Bosnu, poručio je da se ostave ‘ćorava’ posla.

Smeta mu i to što se Hrvatska i Srbija naoružavaju a najavio je razvoj namjenske vojne industrije i članstvo BiH u EU i NATO savezu.

Ponovno je pokušao zastrašiti i vlastito biračko tijelo rekavši kako nikakvih teritorijalnih preuređenja neće biti, iako ista nitko i ne spominje, a hrvatska politika u BiH već godinama govori isključivo o administrativno-političkom uređenju BiH.

I. C. / Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x