Published On: Sri, ruj 28th, 2016

IZETBEGOVIĆ: Nadam se da ću uskoro završiti s politikom i vratiti se građevinarstvu

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je na otvaranju tunela Karaula da je u svom životu dugo radio u građevinarstvu i da se nada da će za koju godinu završiti s politikom i vratiti se nečemu opipljivom, vrijednom i korisnom.
Istaknuo je da BiH treba još stotine tunela za ubrzavanje protoka ljudi i roba i privlačenje investicija, a koalicija SDA, HDZ i SBB je dogovorila da u FBiH naredne godine naprave najveća gradilišta u jugoistočnoj Europi.
Izetbegović je rekao da FBiH dobro napreduje ali je to samo početak koji se još ne osjeti.
Naveo je kako se nada da će se svi u zemlji urazumiti i da nećemo krenuti nazad u referendume, sukobe i tjeranje investicija nego u izgradnju infrastrukturnih i energetskih objekata i svega ostalog što ovoj zemlji treba.
Izetbegović je čestitao i zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji tunela Karaula.
– Na ovo što je rečeno i na ovo kako je to Radončić završio nedostaje da kažem “Amin” i da idemo presjeći vrpcu – rekao je Izetbegović, obraćajući se prisutnima nakon lidera SBB-a Fahrudina Radončića.
Pozivam i danas gospodina Radončića, kada je znao onako napraviti u Sarajevu izvanredne kompleksne objekte i neka sada doda malo gas i u FBiH i u BiH. Očekujem da ga svi mi pomognemo, a da on bude šampion toga – zaključio je Izetbegović./Fena/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>