Published On: Čet, lis 23rd, 2014

Izetbegović na summitu EPP: Predstoji nam razdoblje intenzivnih reformi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sudjelovao je danas u Bruxellesu u radu proširenog summita Europske narodne stranke (EPP), priopćenje iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Summitu je nazočio i novoizabrani predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker, kao i brojni premijeri i predsjednici država članica EU.

Izetbegović je izvijestio predsjednike i premijere europskih država koje dolaze iz grupacije Europskih narodnih stranaka o velikom uspjehu koji su stranke iz BiH koje pripadaju ovoj grupaciji ostvarile na održanim izborima u BiH.

Naglasio je da među strankama pobjednicama postoji želja za suradnjom baziranom na Zajedničkoj izjavi o europskim vrijednostima, identitetu, socijalno-tržišnoj ekonomiji i pravnoj državi, koju su EPP-u bliske stranke u BiH potpisale početkom travnja ove godine u Sarajevu.

Kazao je da će biti učinjeni maksimalni napori da se u zemlji nova vlast formira u što kraćem roku. Istaknuo je da BiH predstoji razdoblje intenzivnih reformi, kako bi se ubrzao proces euroatlantskih integracija i poboljšala ekonomska situacija.

S tim u vezi, zatražio je podršku zemalja koje vode lideri EPP kroz dodatne investicije, kako bi se omogućilo značajnije kreiranje novih radnih mjesta.

/HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare