Published On: Pet, lis 28th, 2016

Izetbegović i Čović u Predsjedništvu BiH dočekali Andreja Plenkovića


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Dragan Čović primili su novoizabranog premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti BiH.
Ovo je prvi službeni susret Plenkovića sa čelnim ljudima neke zemlje, a neposredno po izboru za premijera Hrvatske kazao je da će mu odnos prema BiH biti u fokusu interesiranja.
Plenković je u BiH stigao jutros a već se susreo s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
Članovi Predsjedništva BiH Plenkovića su upoznali s najvažnijim pitanjima kojim je BiH trenutno okupirana, a novoizabrani hrvatski premijer je kazao kako će Hrvatska našoj zemlji pružiti svu neophodnu pomoć i podršku na putu naše zemlje ka Europskoj uniji.
Do kraja dana Plenković će se sastati s reis-u-ulemom Huseinom efendijom Kavazovićem i nadbiskupom Vrhbosanskim Vinkom kardinalom Puljićem, ali i predsjednikom HKD Napredak Franjom Topićem.
Svoju posjetu Plenković će nastaviti obilaskom Kiseljaka, a sutra će boraviti u Mostaru.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>