Published On: Uto, lip 29th, 2021

Izetbegović: Hrvati moraju nešto dati ako žele dobiti legitimne predstavnike

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je u razgovoru za N1, pored Matthewa Palmera, najavio posjetu Bosni i Hercegovini grupe “američkih i europskih političara”. Tema će, potvrdio je čelni čovjek SDA, biti Izborni zakon.

“Doći će predstavnici SAD i EU, neću govoriti o imenima, mislim bit će to za vikend. U fokusu će biti priča o eventualnim izmjenama Izbornog zakona”, rekao je Izetbegović.

Priča o diskriminaciji hrvatskog naroda od bošnjačkih birača, koji su brojniji, da se razmotriti, rekao je prvi čovjek SDA, dodajući da paralelno s ovim problemom postoji i diskriminacija većine u Parlamentu.

“Konkretno ljevičarskih, građanskih stranaka od strane HDZ-a. HDZ u Parlamentu BIH ima manje od jedne petine”, rekao je Izetbegović.

HDZ kroz Dom naroda, smatra Izetbegović, zaustavlja “što hoće”, formiranje nove Vlade, popunu Ustavnog suda, itd…

“Morat će odustati od toga. Ako želi da dobije, kako kažu legitimne predstavnike, morat će da oslobodi stvar sa funkcioniranjem parlamentarne demokracije. Strana koju predstavlja gospodin Čović mora biti spremna da dobije izmjene Ustava, ako nije zadovoljan s Ustavom, treba biti spremna da nešto da”, zaključio  je Izetbegović.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x