Published On: Sri, ožu. 1st, 2017

IZETBEGOVIĆ ČESTITAO PATRIOTAMA: Boriti se za nezavisnu BiH na svakom pedlju ove zemlje

Čestitajući Dan nezavisnosti svim patriotima Bosne i Hercegovine član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je za Fenu da je 1.ožujak jedan od najvećih datuma u dugogodišnjoj povjesti BiH kada se „svaki put nanovo trebamo sjetiti pitanja na koja smo tog dana pozitivno odgovorili“.

– Dakle, mi smo za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu – državu ravnopravnih građana i naroda u njoj. Za taj cilj se treba nastaviti boriti na svakom pedlju ove zemlje da svaki građanin, pripadnik svakog naroda istinski bude ravnopravan – kazao je Izetbegović.

Nakon izglasavanja nezavisnosti, podsjeća,  BiH je brutalno napadnuta, pale su mnoge žrtve, a sve je kulminiralo genocidom.

– To nas posebno obvezuje da se zaista izborimo za nezavisnu državu gdje žive ravnopravni ljudi – poručio je  on u izjavi za Fenu nakon što je položio cvijeće i odao počast šehidima na mezarju Kovači.

Također, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Izetbegović je odao počat poginulim građanima i borcima ARBiH na spomen-obilježjima Vječna vatra i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine./Fena/HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer