Published On: Sri, lis 25th, 2017

Izdana i crvena tjeralica za Ivicom Todorićem

Hrvatsko pravosuđe je prema neslužbenim podacima izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem.

Za Todorića je dosad bila raspisana plava tjeralica kojom se nalaže lociranje osumnjičenika, dok crvena tjeralica nalaže njegovo uhićenje, javlja HRT.

Prije tri dana DORH je izdao i europski uhidbeni nalog.

Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Policije svih 28 država EU-a imaju fotografiju Ivice Todorića, kojeg moraju uhititi radi izručenja Hrvatskoj. Uz ostala odredišta, nagađa se da je u Velikoj Britaniji. Pod pretpostavkom da dragovoljno pristane na izručenje, u Hrvatskoj će biti u roku od 10 dana. Ako ne pristane, tada će u roku od tri tjedna od uhićenja britanski sudovi odlučiti o njegovu izručenju Hrvatskoj. Pritom postupak mora završiti za 60, a iznimno za 90 dana.

Ivica Todorić na svojem blogu tvrdi da je žrtva političkog progona i montiranog procesa. Njegovi su se odvjetnici žalili na istražni zatvor koji mu je odredio sudac istrage, ali prema pravnoj praksi – sud neće razmatrati žalbu dok Todorić ne bude u pritvoru. Dok on izbjegava hrvatsko pravosuđe, njegovi sinovi došli su u Zagreb dati iskaz. Iznijeli su obranu, odbili odgovarati na pitanja tužiteljstva te odmah napustili Hrvatsku. Sa slobode će se braniti i ostalih 12 osumnjičenih u aferi “Agrokor” jer je Županijski sud u Zagrebu odbio žalbu DORH-a i utvrdio da ne postoje argumenti za njihovo zadržavanje u istražnom zatvoru./HMS

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x