Published On: Sub, ruj 1st, 2018

Izbornik Dalić otkrio plan nakon oproštaja nekoliko igrača i zašto je odlučio ostati!

Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Sportske novosti rekao je kako mu je žao što su Mandžukić, Ćorluka i Subašić napustili reprezentaciju.

“Mandžo će posebno nedostajati jer je dao neke presudne pogotke. Ne, Mandžukića nisam ni pokušavao nagovarati da ostane. Znam ja kakav je on. Zamislite, nazvao je jednu večer i počeo govoriti, pitao me nešto onako, neobavezno, razgovarali smo prijateljski. Onda nazove opet drugo jutro, a ja si mislim, što opet zove, pa čuli smo se sinoć. E, onda mi je rekao da se oprašta. Zamislite, taj veliki ratnik, taj borac nije imao snage kazati da se oprašta, trebalo mu je drugo jutro da bi to kazao. Nakon tog razgovora poslao mi je i zaista prekrasnu poruku u kojoj je još dodao ono što nije rekao u razgovoru. Kad je rekao da se oprašta, ja sam mu kazao: “Hvala na svemu što si napravio za reprezentaciju, poštujem tvoju odluku.” Mandžukića će biti teško zamijeniti, ali mi moramo gledati dalje. Oni koji su se oprostili znaju zbog čega su donijeli tu odluku”, rekao je Dalić.

Rekao je da je pravi cilj reprezentacije Europsko prvenstvo. Priznaje da je reprezentacija potrošena – jer dostigla je svoj maksimum, a sad je sve u silaznoj putanji.

“Mora postojati vizija, ideja, plan, cilj… A nama je cilj Europsko prvenstvo. Cilj nije Liga nacija. Naravno, ponavljam, nisam kazao da nećemo željeti dio trijumfa, ali to nije imperativ, nego u Ligi nacija moramo pronaći nove igrače kako bismo zamijenili ove kojih više nema. Te, ponavljam, naći novu energiju, da sve opet bude kao što je bilo u Rusiji”, poručuje Dalić.

A što ako bude razlike u ciljevima?

“Znam svoj put, i dalje sam neopterećen, osim što sâm sebi stvaram pritisak rezultata na Euru. Nikome ništa nisam dužan, znam što radim. A pogotovo nakon Svjetskog prvenstva. Moj je put bio ispravan. Samo sam ukazao na stvari koje ne želim da se ponavljaju. Neću trošiti energiju na gluposti. Dovoljno sam odgovoran čovjek. Ako ne bude rezultata o kojima govorim, sam ću otići. Nisu potrebna nikakva priopćenja, nikakva lobiranja, sam ću kazati zbogom. Ne treba me nitko tjerati. Znam što jest, a što nije. A ne trebaju ni oni trošiti energiju na ta priopćenja i lobiranja za ili protiv ovoga ili onoga. Neka troše energiju na boljitak hrvatskog nogometa. Dakle, to je moj i njihov put. Razna prebrajanja, preglasavanja, lobiranja i kombiniranja prošlo su vrijeme. Reprezentacija u Rusiji pokazatelj je svima nama, dokaz da svi moramo uvijek biti zajedno”, ističe.

Zašto nije otišao nego je izabrao – ostanak?

” Da, sigurno je bio idealan trenutak za odlazak. Ja sam odlučio otići još nakon američke turneje. Iz ovih ili onih razloga, nije bitno. Međutim, kad smo se vratili iz Rusije i kad sam vidio reakcije ljudi, kad sam vidio da bih iznevjerio taj narod, ostao sam. Dio sam tog naroda, običan čovjek kao i svi drugi. Nisu bile u igri nikakve ponude, nikakvi ugovori, nikakav novac. Nego moj osjećaj pripadnosti. Meni je Hrvatska iznad svega. Drugi su razlog mog ostanka – igrači! Toliko smo se u Rusiji i nakon nje posložili i ujedinili, vidim da oni mogu još mnogo toga. Dakle, ostao sam zbog naših ljudi, navijača i igrača! Mislim da ovi igrači mogu napraviti dobru priču na Europskom prvenstvu”, poručio je.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare