Published On: Sri, lis 6th, 2021

IZBORI U RIMU Unuka Benita Mussolinija dobila najveći broj glasova na lokalnim izborima

Rachele Mussolini, unuka fašističkog diktatora Benita Mussolinija, dobila je najveći broj glasova na lokalnim izborima u Rimu održanima u nedjelju i ponedjeljak, po gotovo konačnim rezultatima objavljenima u srijedu.

“Rachele Mussolini (47), kandidatkinja krajnje desne stranke Braća Italije (FDI), dobila je više od 8200 glasova, nakon prebrojavanja glasova na više od 97 posto biračkih mjesta, što je pojedinačno najviše od svih kandidata”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ona, međutim, inzistira da njezino prezime nema ništa s time, a to će joj biti drugi mandat gradske vijećnice.

“Osoba je važnija od prezimena, koliko god ono imalo težinu”, kazala je za La Repubblicu. “Imam puno prijatelja na ljevici”.

Njezin pokojni otac Romano bio je jazz pijanist i šogor glumice Sophie Loren. Bio je Mussolinijevo četvrto dijete.

I drugi Mussolinijevi potomci bave se politikom, svi na desnici, kao što je Rachelina polusestra, Alessandra, bivša članica Europskog parlamenta.

Stranke desnice relativno su loše prošle na ovim lokalnim izborima, izgubivši utrku u ključnim gradovima kao što su Milano, Napulj i Bologna.

U Rimu će se 17. i 18. listopada održati drugi krug izbora za gradonačelnika u kojem će snage odmjeriti kandidat desnice Enrico Michetti, odvjetnik i radijski voditelj, i kandidat lijevog centra, bivši ministar financija Roberto Gualtieri.

Michetti je u prvom krugu dobio 30 posto glasova, a Gualtieri 27 posto, no potonjeg se po više anketa smatra favor

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ŠOKAC
ŠOKAC
1 godina prije

Ako može kcerka ratnog zločinca u Genocidnoj RS biti PREDSTAVNIK srba u tzv skupštini može i ova unuka Musolinija u Italiji

Joško
Joško
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

Pusti ba priču o genocidnoj. Dodijali ste I bogu i ocu. Cijela EU zna da je to velika laž. Pogledaj Orbana I zemlje Višehrada. Svi znaju za veliku laž.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

Osunećeni, ni Gorici a ni ovoj slatkici ne bih dao ni halala ni pardona – bar kad su one šeme u pitanju!!! Šta mogu kad se ložim da desnicu <3 !

Joško
Joško
1 godina prije

Šta vam to govori? Nema demokratije. Samo čvrsta ruka i disciplina može Italiju i sve druge spasiti.