Published On: Wed, Nov 20th, 2013

Izbori u Beogradu u veljači ili ožujku

99504735552876edb971a5141245184_orig

Predsjednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavio je da će izbori u Beogradu biti održani u veljači ili ožujku, a izvanredni parlamentarni izbori nisu planirani.

“Mi (SNS) izvanredne parlamentarne izbore nismo planirali, ne znam da li drugi razmišljaju o njima”, odgovorio je Stefanović upitan da li će parlamentarni izbori biti održani istovremeno s lokalnim izborima u Beogradu.

On je naveo da bi SNS već dobila izbore, da se bavila samo svojim interesima i gledala rejting stranke.

Govoreći o izborima u Beogradu, Stefanović je rekao da će oni biti održani u zakonskom roku, u veljači ili ožujku i dodao da će razgovarati s članovima privremenog organa, jer, kako je naveo, ne želi im “nametati kampanju” u sred zime.

Današnje Novosti pišu da če Beograđani na birališta najvjerojatnije izaći 16. ožujka, a i dalje je u opciji da istog dana budu i parlamentarni izbori.

Prema informacijama tog lista, naprednjaci i socijalisti dogovorili su se da iskoriste maksimalne zakonske rokove za zakazivanje glasanja, pa će tako predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izbore raspisati tek sredinom siječnja, kada Privremenom organu u prijestolnici istekne dvomjesečni mandat.

Izvor: B92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=20&nav_category=11&nav_id=779543