Published On: Sri, ruj 23rd, 2015

Izbjeglice će smjestiti u kuću austrijskog silovatelja i otmičara

Bivša kuća austrijskog incestuoznog silovatelja i otmičara Josefa Fritzla postat će dom za očajne izbjegličke porodice nakon što lokalne vlasti nisu uspjele pronaći kupca, javlja Daily Mail.
Kuća u Amstettenu, gdje je Fritzl u podrumskoj tamnici zarobljenom držao svoju kćer punih 24 godine, pretvorit će se u sklonište za 50 tražitelja azila.
Lokalni mediji navode da će kuća biti ponuđena izbjeglicama jer se lokalne vlasti trude pronaći mjesto za njih, a ne mogu dopustiti da takva nekretnina stoji prazna.
Međutim, građani nisu oduševljeni planom.
– To nije nešto što možemo spriječiti. Likvidator nekretnine može s njome napraviti šta god želi sve dok je predstavnik imovine. Uz kuću, trenutačno nabavljamo i kontejner u kojem će biti 150 ležaja za tražitelje azile čime ćemo ispuniti traženu kvotu – kazao je zamjenik gradonačelnika Amstettena, Michael Wiesner.
Fritzlova se kuća na prodaji nalazi godina po cijeni od 200.000 eura. Podrum, u kojem je Fritzl držao kćer s djecom te ih silovao, u potpunosti je ispunjen betonom kako ne bi postao morbidna turistička atrakcija.
Inače, 73-godišnji Fritzl odslužuje kaznu u zatvoru Stein. Sve su njegove nekretnine rasprodne osim sporne ‘kuće horora’, koja je prazna od otkrića skandala.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare