Published On: Sri, ožu. 28th, 2018

Izaslanstvo HNS-a položilo vijenac na grob Joze Leutara

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) jutros je, povodom 19. obljetnice smrti zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara, položilo vijenac i upalilo svijeću na njegovom grobu na groblju Masline u Mostaru.

Vijence su, uz članove obitelji Leutar, položili i izaslanstvo HNS-a, koje je predvodio hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko–neretvanske županije i Županije Zapadnohercegovačke, koje su predvodili ministri Slađan Bevanda i Zdravko Boras, te izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.

Nakon polaganja vijenaca, u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru služena je sveta misa zadušnica na kojoj su nazočili i članovi izaslanstva HNS-a.  Nakon 19 godina od atentata na Jozu Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH, ubojice i nalogodavci još nisu otkriveni, a slučaj “Leutar” među mnogim je nerazriješenim ubojstvima, priopćeno je iz HNS-a.